Nu am depasit viteza luminii, dar am facut timpul sa se contracte

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 21:07
13896 citiri
Nu am depasit viteza luminii, dar am facut timpul sa se contracte
Foto: Tech2

Un total de 15.000 de neutrini, particule care strabat Universul, au fost lansati, pe o perioada de 3 ani, de la CERN la Gran Sasso, aflat la 730 de kilometri distanta, unde au fost captati de detectori uriasi. Lumina ar fi parcurs distanta in circa 2,4 miimi de secunda, insa neutrinii au facut-o cu 60 de nanosecunde - sau 60 de miliardimi dintr-o secunda - mai rapid decat lumina.

Neutrinii au plecat din Geneva si au ajuns in Gran Sasso intr-un timp cu 60 nanosecunde mai mic decat i-ar fi trebuit luminii sa parcurga acelasi drum. S-a masurat timpul, nu viteza.

Ipoteza:

Cu cat viteza de deplasare se apropie mai mult de viteza luminii, timpul incepe sa se contracte proportional astfel incat, atunci cand se atinge viteza luminii timpul nu mai poate fi definit pe motiv ca nu exista.

Atingerea vitezei luminii presupune experimentarea nontimpului. Pentru nontimp se poate adopta definitia vesniciei, cu amendamentul ca vesnicia nu presupune un timp infinit de mare, ci presupune chiar lipsa timpului.

Demonstratie:

15.000 neutrini au strabatut distanta Geneva - Gran Sasso intr-un timp cu 60 de nanosecunde mai mic decat timpul necesar luminii sa parcurga aceeasi distanta. Viteza luminii neputand fi depasita, rezulta ca timpul este cel care s-a contractat in acest experiment.

De ce nu poate fi depasita viteza luminii

Chiar timpul este cel care ne arata ca structura de rezistenta a Universului este cauzalitatea.

In urma acestui experiment rezulta ca timpul ar trebui inteles ca fiind atat cat ii trebuie cauzei sa se transforme in efect, timpul nefiind o constanta.

Deplasandu-te cu viteza apropiata de cea a luminii, incepi sa vezi dilatarea Universului (vezi cum se creeaza Universul), iar in momentul in care atingi viteza luminii practic experimentezi cumva crearea Universului. Sa depasesti viteza luminii ar insemna sa fi mai rapid decat insusi Universul in procesul lui de creatie. Asta ar fi imposibil, pentru motivul ca n-ai sti spre ce sa te indrepti.

Este imposibil sa te deplasezi cu o viteza mai mare decat viteza luminii, pentru simplul motiv ca nici macar Universul nu o face. Sau viteza maxima in Univers este viteza cu care insusi Universul se creeaza pe sine. Iar aceasta viteza este maxima, ea neputand fi depasita pentru motivul ca in drumul tau spre viteza luminii ai contractat, ai "consumat" tot timpul disponibil, momentul cand ai atins viteza luminii fiind momentul in care timpul nici macar nu mai exista ca notiune, acesta fiind si momentul in care efectul devine propria cauza si astfel putand fi inteles nontimpul sau vesnicia.

In urma acestui experiment, se pare ca Universul a inceput sa existe ca Univers, din momentul in care Cauzei i-a trebuit ceva Timp sa se transforme in Efect. Momentul in care Cauza si-a vazut Efectul pentru simplul motiv ca a avut Timp sa-l vada este momentul nasterii Universului.

Iar asta s-a intamplat doar datorita faptului ca viteza cu care s-a desfasurat procesul Cauza-Efect a scazut sub viteza luminii - vazut de un observator aflat pe Pamant, spre exemplu, pentru ca daca observatorul s-ar afla chiar acolo unde timpul se naste ar percepe viteza cu care se desfasoara procesul cauza-efect ca fiind in crestere de la zero la o viteza apropiata de viteza luminii, moment in care ar percepe si Pamantul.

In orice caz, experimentul realizat la CERN are ca rezultat masuratori asupra Timpului.

Este esential ca si asupra Timpului sa se focuseze cercetari, nu numai asupra Vitezei, care este un rezultat indirect al experimentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#viteza luminii depasita, #timp contractat CERN, #neutrini viteza luminii, #neutrini CERN, #dilatarea timpului Univers , #stiinta tehnica