Reusitele si evenimentele uluitoare ale stiintei in 2014

Sambata, 27 Decembrie 2014, ora 21:53
4273 citiri
Reusitele si evenimentele uluitoare ale stiintei in 2014
Foto: news.com.au

Anul 2014 a fost plin de evenimente notabile si reusite remarcabile ale oamenilor de stiinta. Unele dintre ele vor intra cu siguranta in istoria omenirii.

Raspandirea virusului Ebola

Acest eveniment neplacut a fost cu siguranta cel mai important din intreg anul 2014 in domeniul stiintei. Potrivit news.com.au, epidemia inregistrata in vestul Africii a atras atentia intregii lumi asupra pericolului mortal al bolii febrei hemoragice.

Marea amenintare cu care se confrunta omenirea este data de o posibila pandemie. O veste incurajatoare pe care ne-o dau specialistii este aceea ca se inregistreaza o scadere a numarului de noi cazuri de infectare cu Ebola. In plus, sansele de spravietuire ale celor care se imbolnavesc sunt in crestere.

Aterizarea pe o cometa

Europenii se pot mandri cu prima aterizare din istorie pe o cometa. Sonda spatiala Rosetta, insotita de roverul Philae, a dus la indeplinire un plan extrem de elaborat de a cerceta compozitia unui asemenea corp ceresc. Cometa 7P/Churiumov - Gerasimenko calatorea cu o viteza de 135.000 km/h in momentul aterizarii acestei misiuni pe ea.

Totusi, comunicarea cu Philae a fost pierduta la scurt timp de la evenimentul extraordinar. Expertii in domeniu au putut astfel afla din ce tip de compusi de carbon este facuta cometa.

Cel mai mare dinozaur descoperit vreodata

Cercetatorii argentinieni au scos la iveala ramasitele celui mai mare dinozaur descoperit vreodata de omenire. El avea o greutate de 65 de tone si o lungime de 25 de metri atunci cand era in viata.

Uriasa creatura a fost chiar mai mare decat celebrul Tyrannosaurus Rex, detinand recordul pentru cel mai mare animal care a trait vreodata pe Terra. Numele primit de acesta este Dreadnoughtus, el traind aici in urma cu 77 de milioane de ani.

Un om paralizat merge din nou

Polonezul Darek Fidyka a putut merge din nou, chiar daca el fusese paralizat. O interventie chirurgicala facuta in premiera de doctorii din tara sa si de cei din Marea Britanie a facut posibil acest miracol. Acestia au inlocuit o legatura rupta din maduva spinarii cu tesut nervos luat din glezna pacientului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#reusite stiinta 2014, #stiinta reusita 2014, #aterizare cometa philae, #raspandire virus Ebola, #descoperiri stiinta 2014 , #stiinta tehnica