Teoria lui Einstein, din nou gresita! S-a reconfirmat depasirea vitezei luminii

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 20:41
6502 citiri
Teoria lui Einstein, din nou gresita! S-a reconfirmat depasirea vitezei luminii
Foto: FoxNews

Oamenii de stiinta au efectuat un alt test la laboratorul Gran Sasso din Italia, privind viteza particulelor sub-atomice, denumite neutrini. Rezultatele acestuia confirma masuratorile primului test, ceea ce arata ca aceste particule pot depasi viteza luminii si astfel teoria relativitatii a lui Einstein este gresita.

Un nou experiment pare sa furnizeze mai multe dovezi ca Einstein ar fi putut gresi, atunci cand a stabilit ca nimic nu se poate deplasa mai repede decat viteza luminii, o teorie care sta la baza existentei Universului, informeaza Fox News.

O noua dovada, care reprezinta o provocare pentru teoria relativitatii publicata de Albert Einstaein in 1905, a aparut pentru a confirma faptul ca particulele sub-atomice, numite neutrini pot calatori fractiuni de secunda mai repede decat viteza luminii.

Un nou experiment efectuat de catre laboratorul Gran Sasso, folosind un fascicul de neutrini de la CERN din Elvetia, a verificat concluziile similare trase de oamenii de stiinta, anul trecut in septembrie.

Oamenii de stiinta italieni de la Institutul de fizica nucleara (INFN) au comunicat intr-o declaratie ca noile teste au fost menite sa excluda un efect potential, care ar fi putut afecta masuratorile originale.

"Rezultatul pozitiv al testului ne face mai increzatori, dar o concluzie finala se va trage atunci cand se vor efectua si alte teste similare, in alte laboratoare din lume", a spus Fernando Ferroni, presedintele INFN.

Fizicienii care au participat la experimentul, numit OPERA au declarat ca au verificat din nou, de mai multe ori in ultimele luni orice ar fi putut produce o interpretare gresita a masuratorilor.

Daca aceasta ultima descoperire se confirma, oamenii de stiinta sustin ca masuratorile ar putea arata ca Einstein, parintele fizicii moderne a gresit, cand a stabilit teoria relativitatii.

#teoria relativitatii einstein gresita, #teste neutrini viteza luminii, #teste fascicul neutrini laborator italia, #al doilea test neutrini viteza luminii, #reconfirmarea depasirii vitezei luminii , #stiinta tehnica