Top 50 oameni de stiinta care au schimbat lumea

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 18:54
44309 citiri
Top 50 oameni de stiinta care au schimbat lumea

Oamenii de stiinta au schimbat istoria lumii prin teoriile lor geniale, exemplele fiind nenumarate si incluzand personalitati precum Albert Einstein, Galileo Galilei, Isaac Newton sau Charles Darwin.

A fi om de stiinta inseamna nu numai sa fii in stare sa exprimi idei si teorii complexe, ci si sa scrii intr-un mod care sa atraga cititorii, chiar si pe cei care nu sunt experti in domeniu, dar care au dorinta de a invata mai multe despre acel subiect, conform Online College.

Albert Einstein: El a fost un geniu, iar teoriile sale au ajutat la schimbarea gandirii stiintifice despre timp, spatiu si corpuri in miscare.

Charles Darwin: Celebrul naturalist britanic a devenit faimos prin cea mai importanta lucrare a sa, "Originea speciilor".

Isaac Newton: Este unul dintre cei mai mari oameni de stiinta din toate timpurile. Principala sa lucrare, "Principia Mathematica", a ajutat la schimbarea, intr-un mod semnificativ, a gandirii comunitatii stiintifice despre lumea noastra.

Galileo Galilei: A fost numit "parintele stiintei moderne", iar lucrarea sa "Dialog despre cele doua sisteme principale ale lumii", publicata in 1632, a ramas celebra.

Nicolaus Copernic: Astronom si matematician german, Copernic a contribuit la dezvoltarea teoriei heliocentrice a sistemului solar. Lucrarea sa de capatai este "Despre miscarile de revolutie ale corpurilor ceresti".

Va prezentam mai jos o lista cu 50 de oameni de stiinta, fara pretentia de a forma un clasament, ci doar o insiruire a unor oameni celebri din istoria stiintei, realizata de site-ul onlinecolllege.com.

1.Carl Sagan

2.Stephen Hawking

3.Philip Plait

4.George Gamow

5.Brian Greene

6.Roger Penrose

7.Richard Feynman

8.Michio Kaku

9.Steven Weinberg

10.Albert Einstein

11.Erwin Schrodinger

12.Ian Stewart

13.Steven Strogatz

14.Douglas Hoftstader

15.Edward Wilson

16.Sir D'Arcy Wentworth Thompson

17.David Quammen

18.Paul de Kruif

19.Jonathan Weiner

20.Stephen Jay Gould

21.Richard Dawkins

22.Matt Ridley

23.James Watson

24.Lewis Thomas

25.Roger Lewin

26.Richard Lewontin

27.Carl Zimmer

28.David Attenborough

29.Frans De Waal

30.Jane Goodall

31.Dian Fossey

32.Konrad Lorenz

33.Rachel Carson

34.Peter Medawar

35.Steven Pinker

36.Oliver Sacks

37.Alfred Kinsey

38.Simo Singh

39.Bill Bryson

40.James Lovelock

41.Jared Diamond

42.Roy Chapman Andrews

43.James Gleick

44.Timothy Ferris

45.Charles Darwin

46.Isaac Newton

47.Galileo Galilei

48.Nicolaus Copernic

49.Aristotel

50.Primo Levi

Citeste si:
Adrian Chesnoiu, acuzat de abuz în serviciu, și-a susținut nevinovăția și în parlament: ”În mandatul meu am încercat să aplic principiile mele de viaţă”
Adrian Chesnoiu, acuzat de abuz în serviciu, și-a susținut nevinovăția și în parlament: ”În mandatul meu am încercat să aplic principiile mele de viaţă”
Deputatul PSD Adrian Chesnoiu a afirmat marți, 28 iunie, la dezbaterea din plenul Camerei a solicitării DNA privind ridicarea imunităţii parlamentare, că va vota la vedere pentru...
”Moment istoric” pentru industria energetică din România. A început oficial producția de gaze prin proiectul Midia VIDEO
”Moment istoric” pentru industria energetică din România. A început oficial producția de gaze prin proiectul Midia VIDEO
Premierul Nicolae Ciucă a participat marți, 28 iunie, la ceremonia de începere a producţiei în cadrul Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), operaţionalizat de compania Black Sea...