VIDEO Apple va produce un film despre Napoleon Bonaparte, ce va fi regizat de Ridley Scott

Duminica, 17 Ianuarie 2021, ora 04:00
3647 citiri
VIDEO Apple va produce un film despre Napoleon Bonaparte, ce va fi regizat de Ridley Scott
Secventa din "The Duellists" FOTO Captura video

Studioul de productie al companiei Apple va realiza un film despre Napoleon Bonaparte, intitulat "Kitbag" si regizat de Ridley Scott, in care rolul principal va fi interpretat de Joaquin Phoenix, un actor premiat cu Oscar, informeaza AFP.

Lungmetrajul va prezenta inceputul carierei politice a fostului imparat francez si ascensiunea lui la putere, prin prisma relatiei sale cu Josephine, devenita sotia lui in 1796.

David Scarpa, care a colaborat cu Ridley Scott la filmul "All the Money in the World" (2017), a scris scenariul filmului "Kitbag", a carui data de lansare nu a fost deocamdata anuntata.

Acest proiect cinematografic ii ofera cineastului Ridley Scott posibilitatea de a reveni la perioada istorica pe care a abordat-o in primul sau lungmetraj, "The Duellists" (1977), care i-a adus premiul pentru cel mai bun film de debut la Festivalul de la Cannes.

"The Duellists" a avut o actiune plasata in timpul Primului Imperiu Francez si l-a avut ca protagonist pe un locotenent de armata, interpretat de Harvey Keitel.

De aceasta data, actorul american Joaquin Phoenix, in varsta de 46 de ani, premiat pentru rolul principal din "Joker" la cea mai recenta editie a premiilor Oscar, va fi protagonistul filmului "Kitbag", dedicat celui mai cunoscut corsican din istoria Frantei.

Inaintea acestui film, grupul Apple incheiase deja un parteneriat cu regizorul britanic Ridley Scott, in varsta de 83 de ani, si cu compania sa de productie, Scott Free Productions, pentru proiecte TV ce urmeaza sa fie difuzate pe platforma video Apple TV+.

Dupa ce a lansat Apple TV+ in noiembrie 2019 cu un program constituit in special din seriale TV, grupul american Apple, al carui sediu general se afla in orasul californian Cupertino, a investit masiv in productii cinematografice.

Apple a produs de atunci "Cherry", primul film al fratilor Anthony si Joe Russo dupa "Avengers: Endgame", a carui lansare este programata pentru data de 12 martie.

Platforma digitala s-a angajat de asemenea sa produca urmatorul film al regizorului Martin Scorsese, "Killers of the Flower Moon", al carui buget de productie a fost estimat la 200 de milioane de dolari, potrivit mai multor relatari aparute in presa americana.

Apple vrea sa produca pana in 2024 o masina care poate circula fara sofer. Tehnologia revolutionara folosita de companie

Citește și:
”Singur acasă” se întoarce! Cum arată în prezent Macaulay Culkin, actorul care l-a interpretat pe Kevin FOTO
”Singur acasă” se întoarce! Cum arată în prezent Macaulay Culkin, actorul care l-a interpretat pe Kevin FOTO
„Singur acasă”, difuzat în 2021 de Antena 1, se întoarce pe Pro TV, televiziune unde filmul de comedie a fost difuzat în mod tradițional, făcând audiențe uriașe. Potrivit...
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României încasează lunar aproximativ 2.500 de euro pentru a lua cele mai bune decizii pentru cetățeni din fruntea ministerelor pe care le conduc, însă nu toți trăiesc doar din...