Avem nevoie de Dumnezeu?

Marti, 28 Iunie 2011, ora 13:55
6553 citiri
Avem nevoie de Dumnezeu?

Stiinta il respinge tot mai mult pe Dumnezeu. Se pare ca noi ne-am construit imaginea lui din cauza fricii de moarte. Renumitul astrofizician Stephen Hawking sustine ca Universul nostru nu are nevoie de Dumnezeu pentru a exista.

Stiinta cauta sa gaseasca mecanismul care a dat nastere Universului si care il conduce. Cunoscand un punct din evolutia sa de acum, stiinta se poate intoarce la originea Universului, insa nu poate trece dincolo de legile lui fizice, informeaza Pravda.

Dar Dumnezeu este dincolo de aceste legi fizice. Necunoscand ceea ce este dincolo de observatiile stiinttifice masurabile, nu il putem cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu.

Stephen Hawking si Dumnezeu?

Hawking spune ca legile naturale au existat inainte de crearea Universului, adica evenimentul primordial numit Big Bang. Starea actuala a lucrurilor se datoreaza, in opinia sa, gravitatiei, ea fiind cea care guverneaza totul.

La aceasta se adauga alte trei forte fundamentale: electromagnetismul si fortele nucleare tari si slabe. In cartea sa, "Scurta istorie a timpului" sunt explicate in detaliu aceste aspecte.

Oamenii si-au construit imaginea psihica a unui Dumnezeu care ii salveaza doar de teama de moarte, de intunericul care urmeaza dupa ce existenta inceteaza.

Dumnezeu, creatorul acestei lumi minunate?

De asemenea, noi cautam un sens existentei noastre, iar Dumnezeu pare a oferi cea mai buna ratiune in aceasta privinta. Este adevarat ca stiinta nu ne poate spune ce a existat inainte de Big Bang si cum a putut Universul sa se dezvolte din nimic si sa se tot extinda, chiar si astazi. Nu putem dovedi existenta lui Dumnezeu, dar nici nu putem dovedi ca el nu exista.

Putem face, insa, analogii. Admiram o masina sport foarte bine construita, de exemplu, si ne miram cine a putut sa faca asa ceva. La fel meditam si asupra creatiei lui Dumnezeu. In spatele tuturor lucrurilor uimitoare si a oamenilor sta o inteligenta incredibila. Niciun om de stiinta nu ar putea construi corpul uman de la inceput.

Unii dintre cei mai mari oameni de stiinta ai tuturor timpurilor au crezut ca Dumnezeu exista. Aceasta era opinia lui Nikola Tesla, Isaac Newton si Albert Einstein. Pentru noi, oamenii simpli, exista o solutie simpla: sa credem sau sa nu credem. Dupa ce ne raspundem fiecare la aceasta intrebare vom afla raspunsul in privinta existentei lui Dumnezeu.

Citeste si:
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu...
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...