Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Topul celor mai ciudate si spectaculoase recorduri mondiale din Dubai: cea mai mare conserva de caviar sau cea mai lunga linie de placinte

Vineri, 12 Martie 2021, ora 06:00
4784 citiri
Topul celor mai ciudate si spectaculoase recorduri mondiale din Dubai: cea mai mare conserva de caviar sau cea mai lunga linie de placinte
26,25 de milioane de dolari au fost alocati pentru Cupa Mondiala din Dubai

Dubai inregistreaza recorduri pe banda rulanta. Dupa ce artistul Sacha Jafri, stabilit in Dubai, a doborat recordul celei mai mari picturi pe panza din lume, la o privire mai atenta se pare ca alte 13 initiative din Dubai au intrat in Cartea Recordurilor, o parte dintre ele ciudate, dar spectaculoase.

Cel mai generos fond de premiere pentru curse de cai

Cea mai generoasa cursa cronometrata, de o singura zi, a alocat 26,25 de milioane de dolari (aproximativ 96,4 milioane de dirhami) pentru editia din 2012 a Cupei Mondiale din Dubai, desfasurata pe hipodromul Meydan.

Cel mai rapid maratonist cu echipament de fotbal american (barbat)

Trebuie sa fii putin nebun sa participi la un maraton - crede-ne pe cuvant cand spunem ca este cea mai dificila provocare incercata vreodata. Totusi, trebuie sa fii si mai nebun sa participi la unul imbracat intr-un echipament complet de fotbal american. Ozzie Alistair Kealty a facut acest lucru in cadrul Maratonului din Dubai din 2019, trecand linia de sosire in impresionantul timp de 3 ore, 33 de minute si 42 de secunde.

Cel mai mare aranjament floral

Chiar si umilul pat de flori este vazut ca potential obiect al unui record mondial in Dubai. Miracle Garden a colaborat cu un guru al gradinaritului, iar rezultatul creatiei lor florale i-a propulsat direct in cartea recordurilor. Consemnata drept tunderea celei mai mari structuri florale vazute vreodata, varianta florala a unui Airbus A380 creata de cei doi barbati masoara 72,95 m pe 78,34 m si se inalta la 21,98 m deasupra chipurilor uluite le vizitatorilor.

Cel mai mare dans auto sincron

Orasul Dubai pune mare accent pe motoare si pretuieste si mai mult pasarile nationale din Emiratele Arabe Unite. Din acest motiv, soimul a fost ales ca tematica pentru cel mai mare dans auto sincron din lume. Acesta a avut loc pe stadionul Dubai Rugby 7s, iar Nissan a pregatit o coregrafie speciala, realizata de 180 de vehicule, menita sa contureze imaginea celebrului zburator.

Cea mai mare conserva de caviar

Nu exageram cand spunem ca orasul Dubai imbina pasiunea pentru recordurile mondiale chiar si cu dragostea pentru mancare - si rafinament. Invitatii unei mese festive de Anul Nou si-au bucurat papilele gustative cu cea mai mare conserva de caviar din lume. Iar conserva nu a fost deloc una mica, ea cantarind 50,08 kg. Ce mod inedit de a intra in noul an.

Cea mai mare fantana de apa

Un alt record recent care se alatura celorlalte este si The Palm Fountain care a intrat in cartile de istorie drept cea mai mare fantana din lume chiar anul trecut. Atractia de pe malul apei a conferit un nou suflu destinatiei turistice Pointe, evidentiind-o printr-un flux ce poate arunca aproximativ 1300 m 2 de apa pana la 105 m spre cer. Un spectacol inedit pe care trebuie sa-l vezi macar o data.

Cea mai lunga linie de placinte

British Pie Week se bucura deja de atentia noastra, motiv pentru care ar fi pacat sa nu pomenim si despre probabil cel mai gustos record de pe aceasta lista. Aproximativ 2.209 de placinte perfecte, cu umplutura de pere americane, au fost aliniate anul acesta in ianuarie in cadrul Emirates Culinary Guild, la Jumeirah Creekside Hotel, pentru a dobori un nou record apetisant.

Cea mai lunga distanta parcursa in mers wheelie pe ATV

60 de kilometri nu reprezinta o distanta greu de parcurs. Dar v-ati gandit vreodata la asta in timp va conduceati ATV-ul in stil wheelie? Nici noi. Insa acest aspect nu l-a descurajat pe curajosul Abdulla Al Hattawi, care a reusit sa parcurga distanta de 60 km in mers wheelie cu ATV-ul pe soseaua Sheikh Zayed. Atentie, nu va recomandam sa incercati cand traficul este aglomerat.

Cea mai lunga emisiune radio subacvatica (independenta)

A scapat cu viata prezentatorul radio dupa acest videoclip? Sau a fost inghitit de mare?Atlantis The Palm detine ineditul record de gazduire a celei mai lungi emisiuni radio subacvatice live din acvariul Atlantis Ambassador Lagoon. Prezentatorul radio Stu Tolan a fost cel care a facut posibil acest record, ramanand scufundat la 3 metri adancime intr-un rezervor de 11 milioane de litri timp de 5 ore, 25 de minute si 25 de secunde. Scoate-l la suprafata!

Cei mai multi oameni parasutati simultan dintr-un balon cu aer cald

Parasutistii pot fi observati pe toata durata zilei, in fiecare zi a saptamani, lansandu-se deasupra arhipelagului Palm. Dar rareori vezi mai mult de doua persoane lansandu-se in tandem. Din acest motiv, recordul mondial al celor 25 de pasionati de senzatii tari care se arunca simultan dintr-un balon este unul de-a dreptul spectaculos. O zi plina de adrenalina si un record de dus acasa. Nu sunt greu de ghicit baietii si fetele de la Skydive Dubai care merita aplauze.

Cel mai inalt hotel

Dubai este un oras plin de hoteluri de lux, dar doar unul poate fi considerat cel mai inalt. Din fericire, este greu de ratat. Amplasat pe Sheikh Zayed Road, hotelul Gevora de 75 de etaje, poleit cu aur, se inalta la 356,33 m spre cer. Cea mai inalta dintre cele 528 de camere ale hotelului se gaseste la etajul 71, asa ca speram ca nu iti este frica de inaltimi.

Cele mai inalte...constructii

Cladirea Burj Khalifa este un adevarat zgarie-nori. Aceasta informatie nu reprezinta o noutate pentru niciunul dintre noi, dar era musai sa fie precizata in lista de recorduri. Cu o inaltime de 828 m, aceasta cladire si-a castigat renumele de cea mai inalta constructie de pe Pamant. Odata cu aceasta calitate, cladirii i se atribuie si o serie de alte titluri, printre care si cel de cea mai inalta structura de sine statatoare din lume; cel mai mare numar de etaje din lume; cel mai inalt etaj ocupat din lume; cel mai inalt observator in aer liber din lume; detinatoarea liftului cu cea mai mare distanta de calatorie din lume; cel mai inalt lift de serviciu din lume.

Cel mai inalt imobil rezidential

Cazarea la mansarda unui hotel e una, dar ce ai zice de posibilitatea de a fi cu capul in nori la propriu in fiecare noapte a saptamanii. Aflat la 413,4 m deasupra solului, cele 101 etaje ale Princess Tower il confera titlul de cea mai inalta cladire rezidentiala de pe planeta, cu cel mai inalt etaj ocupat, situat la 356,9 m inaltime.

Noua iubită a lui Arpad Paszkany, plimbată cu elicopterul prin Dubai: ”Când nu ai chef să iei mașina...” VIDEO
Noua iubită a lui Arpad Paszkany, plimbată cu elicopterul prin Dubai: ”Când nu ai chef să iei mașina...” VIDEO
Milionarul Arpad Paszkany (52 de ani), fost patron la echipa de fotbal CFR Cluj, este într-o nouă relație, după ce a divorțat de femeia cu 20 de ani mai tânără cu care s-a căsătorit în...
Mesajul companiei aeriene Emirates, după haosul din aeroport, generat de ploile istorice din Dubai. Peste 30.000 de bagaje trebuie să fie returnate
Mesajul companiei aeriene Emirates, după haosul din aeroport, generat de ploile istorice din Dubai. Peste 30.000 de bagaje trebuie să fie returnate
CEO-ul Emirates Airline a transmis scuze clienţilor, în weekend, după ce ploile istorice din Emiratele Arabe Unite au provocat inundaţii şi un haos record pe aeroportul din Dubai. Sute de...
#Dubai, #ciudatenii, #record mondial, #Sasha, #guiness book , #stiri magazin