Cele mai frumoase zece printese din lume (Galerie foto)

Sambata, 02 Iulie 2011, ora 19:09
34993 citiri
Cele mai frumoase zece printese din lume (Galerie foto)

Casatoria printului Albert al II-lea de Monaco cu fosta inotatoare olimpica din Africa de Sud, Charlene Wittstock, readuce in centrul atentiei intregului mapamond virtutile, opulenta si simbolistica seculara a regalitatii, atat ca institutie in sine, dar si in ce priveste aura speciala a personajelor din interior.

Iar cand spui, in primul rand printesa, te gandesti nu neaparat la eroinele vaporoase ale basmelor fratilor Grimm, cat la cele adevarate, in carne si oase, acele pamantene de palat invaluite si ele de farmec, frumusete (poate) angelica, si un mister uneori parca desprins dintr-o poveste reala.

Iata cum arata un top al celor mai frumoase si adulate, totodata, printese din ultima suta de ani, o ierarhie realizata de media din tari cu regalitate recunoscuta:

1. Grace Kelly (1929-1982)

Printesa de Monaco a fost desemnata de majoritatea topurilor de gen cea mai frumoasa figura regala a tuturor timpurilor. Diva hollywoodiana in anii '50, dupa casatoria cu printul Rainer al III-lea a renuntat la actorie, dedicandu-se exclusiv noului statut princiar in Monaco. Este mama actualului suveran al micului principat monegasc, Albert de Monaco, care azi sambata uneste destinele cu Charlene. A murit la 53 de ani, intr-un tragic accident rutier.

2. Regina Rania a Iordaniei

Actuala sotie a regelui iordanian Abdullah al II-lea este o militanta activa pe taramul educatiei copiilor. Are 40 de ani, fiind casatorita de aproape doua decenii cu suveranul Iordaniei.

3. Kate Middleton

Kate Middleton este consoarta printului William al Marii Britanii. Nunta acestora, din 29 aprilie 2011, a facut inconjurul planetei prin fastul cu adevarat regesc al evenimentului. Din 2004, cand a inceput relatia cu al doilea mostenitor al tronului britanic, a devenit cea mai "vanata" femeie din Anglia. Este licentiata in istoria artei.

4. Printesa Diana (1961-1997)

Diana este poate cea mai celebra printesa a ultimului secol, popularitatea sa depasind orice imaginatie.

A fost prima sotie a lui Charles, Print de Wales, mostenitorul Regatului Unit. Cu Charles are doi fii, pe William, Print de Walles, si Henry (Harry), al doilea si al treilea in linie de succesiune la tronul britanic si al celor 15 state de sub coroana Angliei. De la casatoria din 1981 si pana la divortul din 1996, a fost numita Her Royal Highness The Princess of Wales (Alteta Sa Regala Printesa de Wales), iar dupa despartire, Diana, Princess of Wales (Diana, Printesa de Wales).

Adulata cu "printesa inimilor" sau "printesa poporului", Lady Di a murit in 1997 la Paris intr-un accident de masina, alaturi de prietenul ei, egipteanul Emad Mohamed (Dodi) al-Fayed, si de soferul lor, vestea socand si intristand intreaga planeta.

5. Printesa Charlotte din Monaco

Al doilea copil al Printesei Caroline de Hanover si nepoata a lui Grace Kelly. Este a patra in linia succesiunii la tronul Monaco. In varsta de 24 de ani, lucreaza in prezent ca jurnalist si editor.

6. Gayatri Devi din Jaipur (1919-2009)

Printesa indiana recunoscuta si aproape venerata pentru farmecul sau personal, fiind considerata una din cele mai frumoase femei din lume la jumatatea veacului trecut (conform revistei Vogue). Politiciana de marca a Indiei in anii '60-'70.

7. Printesa Madeleine a Suediei

Ducesa de Halsingland si Gastrikland, Madeleine este cel mai mic copil al regelui Carl XVI Gustaf al Suediei si a reginei Silvia a Suediei. In varsta de 28 de ani, este a treia in linie la succesiunea tronului suedez, dupa sora ei, printesa Victoria, si fratele ei, printul Carl Filip.

8. Mary Donaldson, printesa a Danemarcei

Sotia printului mostenitor Frederik al Danemarcei, cei doi formeaza un cuplu din 14 mai 2004. Are 39 de ani, fiind o prezenta destul de discreta in spatiul public.

9. Printesa Margareta a Marii Britanii (1931-2002)

Este sora mai mica a reginei Elisabeta a Regatului Unit si a regelui George al VI-lea. Se spune ca a avut o viata amoroasa trista, fara impliniri sentimentale.

10. Printesa Masako a Japoniei

Sotia Printului Mostenitor al Japoniei, Naruhito, primul fiu al imparatului Akihito si al imparatesei Michiko. Are 49 de ani si este fiica unui diplomat al curtii regale a Japoniei, iar inainte de casatorie a lucrat in ministerul nipon de Externe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#top printese, #case regale, #nunta Wiliam Kate, #nunta Albert de Monaco, #printesa diana , #stiri magazin