Cu ce averi au ramas sotiile celor mai bogati oameni din lume dupa despartire. Topul celor mai costisitoare divorturi

Sambata, 08 Mai 2021, ora 22:35
4821 citiri
Cu ce averi au ramas sotiile celor mai bogati oameni din lume dupa despartire. Topul celor mai costisitoare divorturi
Cele mai costisitoare divorturi din lume FOTO Pixabay

Bill si Melinda Gates au anuntat ca divorteaza, iar una dintre primele intrebari a fost cum urmeaza sa imparta averea colosala pe care o au.

Bill Gates este a patra cea mai bogata persoana din lume, cu o avere de 130,5 miliarde de dolari. Totusi, nu este un caz singular. De-a lungul timpului au existat mai multe divorturi care au ajuns sa coste zeci de miliarde de dolari.

Topul celor mai costisitoare divorturi din istorie

1. Jeff si MacKenzie Bezos - 38 de miliarde de dolari

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a anuntat in 2019, pe Twitter, ca el si sotia lui divorteaza. Acesta avea, la momentul respectiv, o valoare estimata la 137 de miliarde de dolari.

Amazon a fost fondat de Jeff Bezos in 1994, la un an dupa ce s-a casatorit, iar sotia lui a fost unul dintre primii angajati.

Ambii au postat pe Twitter mesaje frumoase, astfel ca a parut ca s-au despartit amiabil. MacKenzie a declarat ca asteapta urmatoarea etapa, in care cei doi o sa fie parinti si prieteni. Mai mult, a mentionat ca ii cedeaza dividendele la ziarul Washington Post si la firma de turism Blue Origin. A adaugat si ca si-a cedat toate drepturile de vot catre fostul ei sot.

Jeff Bezos a scris pe Twitter ca le multumeste prietenilor si familiei pentru sprijin, dar mai ales fostei sale sotii. Mai mult, a mentionat ca a fost un partener si o mama extraordinara si ca intotdeauna va avea lucruri de invatat de la ea.

2. Alec Wildenstein si Jocelyn Wildenstein - 3,8 miliarde de dolari

Alec Wildenstein a fost un om de afaceri American, dealer de arta si crescator de cai de curse. Acesta a divortat de sotia lui, Jocelyn, dupa 21 de ani de casnicie. Jocelyn a primit 2,5 miliarde de dolari in avans si apoi inca 100 de milioane de dolari in fiecare an, timp de 13 ani.

Divortul celor doi nu a fost amiabil. Jocelyn si-a gasit sotul in dormitor cu un model rus, in varsta de 19 ani, iar el a amenintat-o cu o arma, ceea ce i-a adus o noapte in inchisoare.

Jocelyn si-a facut numeroase operatii estetice la fata, astfel ca a ajuns sa fie poreclita "femeia pisica". Ea a negat ca ar fi apelat la chirurgia plastica si a spus ca se trage de la genele ei elvetiene.

3. Rupert Murdoch si Anna Torv - 1,7 miliarde de dolari

Rupert Murdoch si Anna Torv au fost casatoriti 31 de ani si au divortat in anul 1999. La doar 17 zile dupa divort, Rupert s-a casatorit cu Wendi Deng, o stagiara la un post de televiziune, mai tanara decat el cu 38 de ani.

Anna Torv ar fi suspectat ca sotul ei are o amanta, dar acesta a declarat mereu ca legatura lor a inceput dupa ce s-au despartit.

4. Bernie Ecclestone si Slavica Radic - 1,2 miliarde de dolari

Bernie Ecclestone si Slavica Radic au divortat in 2009, Slavica Radic ramanand cu 1,2 miliarde de dolari dupa negocieri indelungate.

Bernie Ecclestone este unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Marea Britanie, fiind fostul director executiv al Formula One Group, care administreaza Formula 1. Fosta lui sotie a fost un model croat.

5. Harold Hamm si Sue Ann Arnall - 975 de milioane de dolari

Harold Hamm, un antreprenor american care s-a imbogatit din afacerile cu petrol si gaze, a divortat de sotia lui, Sue Ann Arnall, in 2012, dupa 24 de ani de casnicie.

Harold Hamm i-a scris fostei sotii un cec de 974,8 milioane de dolari pentru solutionarea divortului. La acea vreme suma reprezenta 5% din valoarea neta a averii sale.

Cu toate ca suma a fost generoasa, Sue nu a incasat cecul pana in 2015 deoarece echipa sa juridica urmarea sa castige mai multi bani de la fostul ei sot.

6. Adnan si Soraya Khashoggi - 874 de milioane de dolari

Miliardarul saudit Adnan Khashoggi a fost unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Acesta a divortat de sotia lui in 1982, careia a ajuns sa ii plateasca 874 de milioane de dolari. Cuplul detinea trei avioane, trei iahturi si 17 case.

Start Up Nation vine în acest an cu un buget de 400 milioane euro. Când va fi deschis programul
Start Up Nation vine în acest an cu un buget de 400 milioane euro. Când va fi deschis programul
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Adrian Câciu, a anunțat că 400 de milioane de euro vor fi disponibile pentru Start Up Nation 2024, pentru IMM-uri. Această sumă...
Care este valoarea tezaurului furat de ruși României, conform evaluării actuale în euro
Care este valoarea tezaurului furat de ruși României, conform evaluării actuale în euro
Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluţie prin care cere Rusiei să restituie integral tezaurul naţional al României pe care şi l-a însuşit ilegal după Revoluția Bolșevică din...
#divort, #bani, #miliardari , #stiri magazin