Ziare.com

Femeie drogata cu LSD, in cadrul unui experiment stiintific din anii '50 (Video)

de Anca Serghescu
Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 16:12

   

Femeie drogata cu LSD, in cadrul unui experiment stiintific din anii '50 (Video)
O inregistrare din anii '50, in care o femeie obisnuita, o casnica, se afla sub efectul LSD (acidul lisergic dietilamida-25), drog interzis in prezent, a fost difuzata recent de CNN.

De ce e aceasta atat de speciala? In primul rand pentru simplul fapt ca a fost realizata intr-o vreme cand LSD nu se afla in afara legii, iar femeia era subiect intr-un experiment stiintific, conform CNN.

In inregistrare femeia consuma drogul dizolvat in apa, iar efectele apar la aproximativ o ora distanta. Dintr-o casnica oarecare, femeia se metamorfozeaza, incepand sa delireze si sa aiba halucinatii.

LSD a fost scos in afara legii abia in 1966, in perioada 1950 - 1960 fiind realizate multe experimente stiintifice cu LSD, pentru ca se credea ca acesta poate ajuta in tratarea alcoolismului si a pacientilor cu probleme psihice.

Ulterior s-a observat insa ca pot aparea reactii psihologice neplacute, precum panica, anxietatea, confuzia, toate extrem de intense, LSD fiind una dintre cele mai puternice substante halucinogene cunoscute. LSD afecteaza perceptia, dispozitia si procesele psihologice, avand efecte si asupra coordonarii si abilitatilor motorii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6969 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

error

nu a fost experiment stiintific ci experiment sadic....

 

 

nimic nou...

am tot vazut "probe" cu IE-BA on PE...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor