Cum si de ce reactioneaza femeile la parfum?

Marti, 28 Iunie 2011, ora 19:17
2417 citiri
Cum si de ce reactioneaza femeile la parfum?

Atunci cand ii oferi flori iubitei tale, nu numai culoarea lor o face sa zambeasca, ci si mirosul pe care il emana acestea. Dupa cum arata un studiu al Asociatiei de Psihologie din SUA, mirosul floral creste gradul de fericire si evoca amintiri placute.

Cercetatorii au impartit subiectii, in cadrul unui studiu, in 3 camere, fiecare cu un miros aparte. Cei aflati in camera cu miros floral au folosit de trei ori mai multe cuvinte pozitive, atunci cand faceau referire la starea lor de spirit.

Potrivit Men's Health, partea din creier responsabila cu mirosul face parte din sistemul limbic, unde se afla si amintirile si emotiile.

De aceea, anumite mirosuri iti aduc aminte de intamplari din trecut si iti influenteaza starea de spirit. "Multe persoane fac asocieri psihologice puternice legate de parfum", spune Terry Molnar, expert in parfumuri.

Cand faci cunostinta, in premiera, cu un miros, acesta se va fixa in creier impreuna cu intregul context, astfel ca data viitoare cand il vei simti, iti va reveni in memorie intreaga imprejurare, cu emotiile aferente.

Prin integrarea anumitor arome in viata de zi cu zi, te poti simti mai bine:

Creste libidoul

Iasomia, scortisoara si alte mirosuri mai intepatoare cresc apetitul sexual, dand incredere in propria persoana. Exista spray-uri cu miros specific sau lumanari parfumate la care poti apela in orice situatie.

Alunga stresul

Levantica, lemnul de santal si musetelul sunt foarte folosite in aromaterapie pentru reducerea stresului si a anxietatii, calmand sistemul nervos central. Incearca uleiuri, lumanari si produse de baie cu arome relaxante.

Imbunatateste puterea de concentrare

Menta si citricele te fac sa fii mai alert si mai treaz si iti ascut puterea de concentrare. Mai ales la locul de munca este indicat sa simti asemenea arome.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#parfum amintiri, #miros amintiri, #parfum reactie creier, #parfum reactii, #parfum libidou, #parfum stare spirit , #stiri magazin