Un desen de Vincent van Gogh, recent descoperit, a fost expus la muzeul dedicat artistului din Amsterdam

Vineri, 17 Septembrie 2021, ora 01:02
2360 citiri
Un desen de Vincent van Gogh, recent descoperit, a fost expus la muzeul dedicat artistului din Amsterdam
Desen al lui Van Gogh, recent descoperit FOTO Muzeul Van Gogh

Un desen de Vincent van Gogh, reprezentând un bătrân obosit, a fost descoperit recent, a confirmat muzeul dedicat artistului, scrie BBC.

Studiul pentru lucrarea „Worn Out” a fost desenat la începutul carierei artistului, în 1882, a transmis, joi, Muzeul „Van Gogh”.

Schiţa s-a aflat în colecţia privată a unei familii olandeze pentru mai mult de un secol. Dar joi, ea a fost expusă la muzeul din Amsterdam pentru prima dată. Publicul va putea să o vadă până la 2 ianuarie, înainte de a fi returnată familiei.

Micul desen în creion, semnat „Vincent”, înfăţişează un muncitor în vârstă îmbrăcat cu vestă, pantaloni şi cizme, stând pe un scaun de lemn cu capul sprijinit în palme.

„Acesta nu a mai fost văzut nicăieri. Este pentru prima dată când acest desen este expus public”, a spus Teio Meedendorp, cercetător senior la Van Gogh Museum.

Van Gogh l-ar fi folosit ca bază pentru o versiune uşor diferită a desenului la scurt timp după aceea, pe care a preferat-o, şi care se află în prezent în colecţia Muzeului „Van Gogh” sub titlul „Worn Out”.

Artistul a făcut studiul pentru „Worn Out” când locuia la Haga şi încă învăţa să deseneze. Experţii spun că oferă o privire excepţională asupra procesului de creaţie al lui Van Gogh din acea perioadă.

Directoarea muzeului, Emilie Gordenker, a afirmat că echipa este „încântată de această descoperire”. „Suntem foarte fericiţi să oferim o contribuţie domeniului nostru specializat”, a adăugat ea. „Este destul de rar ca o nouă descoperire să fie atribuită lui Van Gogh. Suntem mândri să putem împărtăşi acest desen timpuriu şi povestea lui vizitatorilor noştri”.

Proprietarul lucrării, care vrea să rămână anonim, a cerut muzeului să stabilească dacă desenul poate fi atribuit lui Van Gogh.

Într-o declaraţie, Meedendorp a spus: „În temeni de stilistică, se potriveşte perfect cu multe figuri studiate pe care le ştim din perioada lui Van Gogh la Haga şi legătura cu Worn Out este evidentă”.

El a continuat: „În ceea ce priveşte materialele, găseşti tot ceea ce te-ai aştepta într-un desen Van Gogh din acea perioadă: un creion gros de dulgher, hârtie de acuarelă grosieră drept suport şi fixarea cu o soluţie din apă şi lapte”. „Există urme de daune în colţurile din spatele desenului, pe care le putem lega de modul în care Van Gogh a ataşat în mod obişnuit foi de hârtie la tabloul său folosind amidon”.

Nu există piese din Tezaurul de la Pietroasele în posesia Rusiei. Precizări despre o confuzie des întâlnită despre tezaur
Nu există piese din Tezaurul de la Pietroasele în posesia Rusiei. Precizări despre o confuzie des întâlnită despre tezaur
Tezaurul de la Pietroasele face parte din categoria juridică tezaur naţional, se compune din 12 piese valorificate muzeal, însă nu are legătură cu tezaurul naţional aflat în Rusia....
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#Van Gogh, #muzeu, #stiri magazin , #stiri magazin