Ziare.com

Dosarele istoriei: Conspiratia CFR

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 22:42

   

Dosarele istoriei: Conspiratia CFR
Nimic n-a provocat atatea discutii, suspiciuni si mister, in ultimele decade ale secolului XX, cat au fost in stare sa sa creeze grupurile cunoscute ca CFR (Council on Foreign Affairs - consiliul pentru afaceri externe), Comisia Trilaterala si Bilderbergerii.

CFR-ul a fost organizat de Zbigniew Brzezinski, un profesor de stiinte politice la Universitatea Columbia, din New York, inainte de a deveni secretarul de stat (ministru de externe) al presedintelui Jimmy Carter.

Acest grup a inclus o multime de nume celebre din viata politica si economica a SUA, iar scopul sau declarat a fost crearea un climat de stabilitate in lume, pentru dezvoltarea comertului international.

In 1973, a avut loc o conferinta extraordinara, in care s-a hotarat admiterea Asiei si Europei, pe langa SUA, iar numele a fost schimbat, de la CFR la Comisia Trilaterala.

Manifestul proclamat cu acea ocazie sublinia: "O cooperare stransa, intre toti membrii Comisiei Trilaterale, este absolut necesara, pentru mentinerea pacii mondiale, promovarea unui comert liber, eliminand saracia din lume si asigurarea unei evolutii calme, spre un sistem de guvernare global".

In 1976, la plenara comisiei, tinuta la Kyoto, Japonia, intre cele 300-350 de persoane, a participat si Jimmy Carter.

Banii pentru finantarea acestei organizatii au provenit, la inceput, de la David Rockefeller, Fundatia Charles F. Kettering si de la Fundatia Ford.

Jurnalul publicat de aceasta organizatie se numeste Trialogue si incearca sa promoveze ideile legate de reducerea problemelor spinoase din lume, cum ar fi saracia, coruptia, si lipsa de optiuni economice a populatiei.

La ora actuala, membrii acestei organizatii numara 107 persoane din America de Nord, 117 din Asia si 150 din Europa, intre care si Romania e reprezentata de doua persoane.

Majoritatea membrilor acestei organizatii sunt, de asemenea, membrii activi in grupul cunoscut ca "bilderbergeri".

Singura conditie impusa pentru participarea in ambele grupuri este detinerea unei functii active ca membru al unui guvern, ales sau numit.

Sedintele acestui grup au avut loc, incepand din 1954, in hotelul Bilderberger, de langa Arnhem, Olanda.

Primul presedinte al acestui group a fost politicianul polonez Josef Retinger, urmat, in 1961, dupa moartea lui Retinger de economistul olandez Ernst van der Beugel.

Un comunicat ce vine, anual, de la "Prietenii Bilderberg din America", sustine ca lista participantilor este pusa la dispozitia presei, cu conditia ca sa nu fie publicata, pentru a proteja persoanele private.

Sediul central al bilderbergerilor, intr-un mod "neoficial", e stabilit la Universitatea din Leiden, in Olanda.

De teama microfoanelor secrete sau a camerelor ascunse de luat vederi, locurile de adunare se schimba, uneori fara niciun fel de preaviz, dupa ce au angajat serviciile unui anumit mare hotel de lux.

Astfel, in 2008, sedintele bilderbergerilor au avut loc la Westfields Marriott Hotel, in Chantilly, Virginia, SUA. In 2009 la Astir Palace, in Atena, Grecia. In 2010 s-a ales Hotelul Dolce, din Sitges, in Spania.

Bine inteles, o multime de jurnalisti, detectivi si iubitori de mistere, au descins, in masa, in mai si iunie a fiecarui an, in Olanda unde li se confirma ca facilitatea a fost rezervata de un numar de circa 350 de "businessmen" pentru o conferinta speciala. Nota de plata a fost achitata in avans, pentru a tine marele hotel gol.

"Conspiratia" politica a bilderberilor e condamnata de toate spectrele ideologice: socialistii si comunistii ii acuza ca vor sa extinda sfera capitalista in intreaga lume, in timp ce conservatorii ii acuza ca vor raspandirea socialismului printru-n guvern mondial.

Denis Healey, un membru fondator, in pozitie de frunte pe consiliul de conducere, de peste 30 de ani, raspunde direct:

"Sa afirmi ca ne zbatem sa instauram un guvern global pe planeta, e o exagerare, dar nu in total. Unii dintre noi credem ca nu are rost sa continuam sa permitem societatii sa continue lupte inutile, cu pierderi de vieti, distrugeri enorme, saracie si boli. De aceea noi credem ca o comunitate unitara, in intreaga lume, ar fi ceva bun".

Adevarul e ca membrii ei, conducatori ilustrii ai unor mari industrii, (GE, GM, Xerox, IBM, Dutch Shell, Nochia, Sony, BP, Toyota, Deimler, Siemens, Westinghouse etc.) sunt interesati in a avea stabilitate in lume, si un sistem legal unitar, fara coruptie.

"Asta, insa, e o conspiratie macabra, dupa Mao Tze-tung si Fidel Castro. Unii ataca bilderbergerii pentru ca pun "accent pe interdependenta, ceea ce e un eufemism pentru o lume cu un singur guvern central desnationalizata", spune Haley.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2479 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Frumoasa prezentarea, d-ule Chitta, inspirat subiectul ( in contextul actual ), dar...

...asta este versiunea ' OFICIALA '...Istoria o scriu invingatorii ( si, asi adauga, indivizii ori grupurile - cabalele, care ' deturneaza ' mersul evenimentelor, de pe fagasul legal, scapand nepedepsiti; a se vedea asasinarea lui JFK, urmata de cea a lui M.L.King-Jr. si a lui Robert Kennedy ). D-ta chiar crezi ca acesti indivizi sunt animati de bune intentii si nu de propria consolidare a puterii ?! Pai, multi dintre ei au avut si mai au parghiile puterii in cele mai importante ' Cancelarii ' ale lumii - cine i-a oprit sa instaureze pacea globala, sa combata saracia, pe fondul eliminarii discrepantelor dintre bogati si saraci, etc. ?! Dimpotriva, acesti indivizi sunt actionari principali nu numai la marile banci si marile corporatii ( " Wall-Street " ), dar cu precadere in industria de armament. " SENIORII RAZBOIULUI " - comerciantii cu moartea...Inchei, reamintindu-va de ' Lusitania ', Pearl Harbor, Gulf of Tonkin, sept. 11, '01. NU UITATI: TOTUL SE PLATESTE IN VIATA ! Pentru omenire, vremea scadentei a sosit...

 

Totu-i bine si frumos.

Totu-i bine si frumos pe hartie si in vorbe.
Aici se aplica zicala cea veche:"OMUL VORBESTE PENTRU A-SI ASCUNDE ADEVARATELE INTENTII".

Nu e nici o conspiratie ! Civilizatia actuala este condusa orbeste de organizatii-robot transnationale si de sclavii banilor; condusa pe ultimul drum

Ce altceva pot fi acesti conducatori de multinationale care formeaza aceste selecte grupuri informale (CFR, Trilaterala si Bilderberg) decat niste servitori cu simbrie ai multinationalelor ?! Dar cei din guverne care dupa ce parasesc administratia sunt rasplatiti pentru serviciile aduse cu posturi in top-managementul multinationalelor ?!

Ce sunt multinationalele ? Gigantii din legendele Olimpului cu care s-a luptat Zeus si ai lui ? Niste persoane juridice abstracte, adevarati roboti, a caror singura ratiune de a fi este obtinerea profitului prin orice mijloace ? Actionariatele acestor multinationale sunt asa de de multi, de anonimi si de atomizati incat decizia acestora nici nu mai conteaza. Multinationalele sunt niste organizatii complexe, adevarati roboti dezumanizati care functioneaza in mod automat si numai pentru obtinerea profiturilor.

Soarta si viitorului speciei umane nu formeaza obiectul de activitate al acestor multinationale care actioneaza ca niste mecanisme oarbe, chiar impotriva civilizatiei si viitorului umanitatii. Incalzirea globala si modificarile climatice sunt o realitate determinata de poluare si despaduriri si dupa cum se vede, statele sunt prea slabe si neputincioase in gestionarea acestor amenintari globale la adresa omenirii.

Daca studiati inclusiv legislatia romaneasca, veti observa faptul ca persoanele juridice sunt privilegiate in raport cu persoanele fizice, chiar si in materie fiscala. Ce inseamna asta ? Faptul ca oamenii, in iresponsabilitatea lor, si-au dat soarta si viitorul pe mana acestor persoane juridice cu caracter comercial, care nu sunt altceva decat niste roboti abstracti si foarte eficienti care au ajuns sa ingenuncheze state si natiuni din ce in ce mai puternice si pentru care individul si specia umana nu inseamna absolut nimic

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor