Dosarele istoriei: Conspiratia CFR

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 22:42
4198 citiri
Dosarele istoriei: Conspiratia CFR
foto: bilderbergkonferenz.de

Nimic n-a provocat atatea discutii, suspiciuni si mister, in ultimele decade ale secolului XX, cat au fost in stare sa sa creeze grupurile cunoscute ca CFR (Council on Foreign Affairs - consiliul pentru afaceri externe), Comisia Trilaterala si Bilderbergerii.

CFR-ul a fost organizat de Zbigniew Brzezinski, un profesor de stiinte politice la Universitatea Columbia, din New York, inainte de a deveni secretarul de stat (ministru de externe) al presedintelui Jimmy Carter.

Acest grup a inclus o multime de nume celebre din viata politica si economica a SUA, iar scopul sau declarat a fost crearea un climat de stabilitate in lume, pentru dezvoltarea comertului international.

In 1973, a avut loc o conferinta extraordinara, in care s-a hotarat admiterea Asiei si Europei, pe langa SUA, iar numele a fost schimbat, de la CFR la Comisia Trilaterala.

Manifestul proclamat cu acea ocazie sublinia: "O cooperare stransa, intre toti membrii Comisiei Trilaterale, este absolut necesara, pentru mentinerea pacii mondiale, promovarea unui comert liber, eliminand saracia din lume si asigurarea unei evolutii calme, spre un sistem de guvernare global".

In 1976, la plenara comisiei, tinuta la Kyoto, Japonia, intre cele 300-350 de persoane, a participat si Jimmy Carter.

Banii pentru finantarea acestei organizatii au provenit, la inceput, de la David Rockefeller, Fundatia Charles F. Kettering si de la Fundatia Ford.

Jurnalul publicat de aceasta organizatie se numeste Trialogue si incearca sa promoveze ideile legate de reducerea problemelor spinoase din lume, cum ar fi saracia, coruptia, si lipsa de optiuni economice a populatiei.

La ora actuala, membrii acestei organizatii numara 107 persoane din America de Nord, 117 din Asia si 150 din Europa, intre care si Romania e reprezentata de doua persoane.

Majoritatea membrilor acestei organizatii sunt, de asemenea, membrii activi in grupul cunoscut ca "bilderbergeri".

Singura conditie impusa pentru participarea in ambele grupuri este detinerea unei functii active ca membru al unui guvern, ales sau numit.

Sedintele acestui grup au avut loc, incepand din 1954, in hotelul Bilderberger, de langa Arnhem, Olanda.

Primul presedinte al acestui group a fost politicianul polonez Josef Retinger, urmat, in 1961, dupa moartea lui Retinger de economistul olandez Ernst van der Beugel.

Un comunicat ce vine, anual, de la "Prietenii Bilderberg din America", sustine ca lista participantilor este pusa la dispozitia presei, cu conditia ca sa nu fie publicata, pentru a proteja persoanele private.

Sediul central al bilderbergerilor, intr-un mod "neoficial", e stabilit la Universitatea din Leiden, in Olanda.

De teama microfoanelor secrete sau a camerelor ascunse de luat vederi, locurile de adunare se schimba, uneori fara niciun fel de preaviz, dupa ce au angajat serviciile unui anumit mare hotel de lux.

Astfel, in 2008, sedintele bilderbergerilor au avut loc la Westfields Marriott Hotel, in Chantilly, Virginia, SUA. In 2009 la Astir Palace, in Atena, Grecia. In 2010 s-a ales Hotelul Dolce, din Sitges, in Spania.

Bine inteles, o multime de jurnalisti, detectivi si iubitori de mistere, au descins, in masa, in mai si iunie a fiecarui an, in Olanda unde li se confirma ca facilitatea a fost rezervata de un numar de circa 350 de "businessmen" pentru o conferinta speciala. Nota de plata a fost achitata in avans, pentru a tine marele hotel gol.

"Conspiratia" politica a bilderberilor e condamnata de toate spectrele ideologice: socialistii si comunistii ii acuza ca vor sa extinda sfera capitalista in intreaga lume, in timp ce conservatorii ii acuza ca vor raspandirea socialismului printru-n guvern mondial.

Denis Healey, un membru fondator, in pozitie de frunte pe consiliul de conducere, de peste 30 de ani, raspunde direct:

"Sa afirmi ca ne zbatem sa instauram un guvern global pe planeta, e o exagerare, dar nu in total. Unii dintre noi credem ca nu are rost sa continuam sa permitem societatii sa continue lupte inutile, cu pierderi de vieti, distrugeri enorme, saracie si boli. De aceea noi credem ca o comunitate unitara, in intreaga lume, ar fi ceva bun".

Adevarul e ca membrii ei, conducatori ilustrii ai unor mari industrii, (GE, GM, Xerox, IBM, Dutch Shell, Nochia, Sony, BP, Toyota, Deimler, Siemens, Westinghouse etc.) sunt interesati in a avea stabilitate in lume, si un sistem legal unitar, fara coruptie.

"Asta, insa, e o conspiratie macabra, dupa Mao Tze-tung si Fidel Castro. Unii ataca bilderbergerii pentru ca pun "accent pe interdependenta, ceea ce e un eufemism pentru o lume cu un singur guvern central desnationalizata", spune Haley.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#council on foreign affairs, #grupul Bilderberger, #conferinte CFR Bilderberger , #stiri magazin
Comentarii
Poza Electric
Electric
rank 1
Nu e nici o conspiratie ! Civilizatia actuala este condusa orbeste de organizatii-robot transnationale si de sclavii banilor; condusa pe ultimul drum
Poza SS-Independentul
SS-Independentul
rank 1
Frumoasa prezentarea, d-ule Chitta, inspirat subiectul ( in contextul actual ), dar...