Explicatii pentru disparitiile misterioase din Triunghiul Bermudelor (I)

Duminica, 03 Iulie 2011, ora 23:23
10493 citiri
Explicatii pentru disparitiile misterioase din Triunghiul Bermudelor (I)

Triunghiul Bermudelor reprezinta de multa vreme un mister. Explicatiile au fost diverse: acesta ar putea fi locul unde a existat Atlantida, ar constitui un portal al timpului sau aici ar avea loc rapiri extraterestre.

Triunghiul Bermudelor, cum il numim astazi, a fost inventat de scriitorul Vincent Gaddis, in 1964, cand a scris o poveste pentru revista Argosy despre strania disparitie a "Zborului 19". Regiunea este cunoscuta si ca "Triunghiul diavolului" sau "Insula diavolului" potrivit Top Tenz.

Acesta este localizat in cea mai populara zona din Oceanul Atlantic si se intinde din largul coastelor Floridei pana la o mica insula din Bermuda si alta insula din Puerto Rico.

Triunghiul Bermudelor este poate incorect cunoscut ca un loc unde au disparut in mod misterios, mai multe nave si avioane, decat oriunde altundeva in lume.

Dar, de ce? Iata mai multe explicatii pentru care Triunghiul Bermudelor a capatat o faimoasa reputatie, ca fiind un posibil epicentru al rapirilor extraterestre, al navelor fantoma, al monstrilor marini, a portalurilor timpului si multe altele.

1. Orasul pierdut, Atlantida

O teorie sustine ca Triunghiul Bermudelor ar fi locul, unde a existat orasul pierdut, Atlantida. Binecunoscutul Edgar Cayce a prevazut ca arheologii ar gasi intrarea in orasul scufundat, Atlantida langa Bimini, in Triunghiul Bermudelor.

La vremea aceea, o formatiune a unui perete de roca a fost gasita pe o insula din Bahamas si multi au crezut ca aceasta este o dovada a orasului pierdut Atlantida. Potrivit legendei, orasul Atlantida a fost alimentat de cristale si de aceea ele trimit valuri de energie si aceasta ar fi cauza scufundarii navelor si avioanelor, carora li s-ar defecta echipamentele de navigatie.

Teoria conspiratiei speculeaza faptul ca Triunghiul Bermudelor ar fi o baza militara suboceanica, cunoscuta ca Zona subacvatica 51, datorita numeroaselor disparitii din regiune.

2. Un portal al timpului

Un portal care ne conduce in alte dimensiuni, patrunzand dincolo de spatiu si timp? Unele rapoarte spun ca mai mult de 1.000 de oameni au murit in ultimii 500 de ani, iar peste 50 de nave si 20 de avioane au disparut, in ultimul secol.

Marina si Paza de coasta americana au declarat ca exista dovezi despre fenomene neobisnuite in zona, dar sa fie vorba despre o calatorie in timp? Totusi ideea este vehiculata, in ciuda faptului ca Triunghiul Bermudelor este o regiune cu trafic intens.

Exista sustinatori, care cred ca Triunghiul Bermudelor ar putea fi "o gaura albastra", considerata ca un fel de gaura de vierme, unde extraterestri ar trece din alte dimensiuni pentru a calatori pe Pamant.

3. Rapiri extraterestre

Misterioasele accidente din zona au fost amplificate in 1967, de un comunicat de presa dat de National Geographic, care detalia fenomenele ciudate petrecute in zona Triunghiului Bermudelor.

Chiar si celebrul regizor, Steven Spielberg, in filmul SF, "Intalnire de gradul trei" a prezentat pierderea echipajului "Zborului 19", care a disparut in anul 1945, in timp ce strabatea Triunghiul.

"Zborul 19" a fost compus din 13 barbati si nu au fost gasite vreodata, nici trupurile acestora si nici vreo epava. De asemenea, nu au fost descoperiti nici avionul si nici cei 14 oameni trimisi pentru salvarea lor.

4. Atacuri de razboi sau ale piratilor

Mult mai plauzibile sunt atacurile deliberate asupra navelor sau avioanelor.Astfel de atacuri deliberate ar cuprinde acte de razboi si atacuri pirateresti. Rapoartele din cel de-al Doilea Razboi Mondial cuprind numeroase pierderi. Dar exista si altele care nu sunt inregistrate.

Multe nave ar fi putut fi scufundate de catre atacurile de la suprafata sau din submarine. De asemenea, piratii puteau captura nave, care erau folosite ulterior de hoti sau de traficantii de droguri.

5. Existenta gazului metan

O explicatie pentru unele disparitii in Triungiul Bermudelor s-ar baza pe prezenta unei zone bogate in gaz metan.

Experientele de laborator au dovedit ca bule de gaz metan ar putea scufunda o nava, datorita scaderii densitatii apei. Gazul metan ar putea afecta avioane si nave.

Nu rata partea a doua a acestui material, ce va fi publicata luni.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...