Explicatii pentru disparitiile misterioase din Triunghiul Bermudelor (II)

Luni, 04 Iulie 2011, ora 13:11
5442 citiri
Explicatii pentru disparitiile misterioase din Triunghiul Bermudelor (II)
Foto: world-mysteries

Teoriile privind Triunghiul Bermudelor pun disparitiile misterioase pe seama campurilor geomagnetice, a uraganelor sau a erorilor umane.

Explicatii pentru disparitiile misterioase din Triunghiul Bermudelor (I)

6.Campurile geomagnetice

Disparitiile ciudate din Triunghiul Bermudelor au fost legate de probleme cu busola si cu navigatia in zona. Acestea ar conduce la concluzia ca niste campuri geomagnetice ar putea fi o cauza pentru disparitiile din Triunghiul Bermudelor.

Multe teorii sustin ca exista campuri magnetice anormale in regiune si de aceea zona este unica. Triunghiul ar fi unul dintre cele doua locuri de pe Pamant, unde nordul magnetic de pe ecranele diferitelor echipamente de navigatie ar putea fi gresit.

7.Variatiile curentului golfului

Gulf Stream sau curentul golfului este practic ca un rau in ocean, care provine din Golful Mexic si din fluxurile din Stramtoarea Florida. Acesta cuprinde o zona de 60-80 de kilometri si care poate transporta mal sau alte ramasite la suprafata, cu o viteza de 8-9 kilometri pe ora.

Curentul golfului ar putea distruge cu usurinta un avion sau o nava, iar in plus in zona Triunghiului Bermudelor adancimea este una dintre cele mai mari din lume, de pana la 8.500 de metri, asta contribuind la inghitirea epavelor fara urma.

8.Vremea si valurile

Furtunile din Caraibe provoaca o vreme imprevizibila si cicloane puternice in zona Triunghiului Bermudelor. Potrivit lui Norman Hooke, de la Serviciul maritim Lloyd din Londra, "Triunghiul Bermudelor nu exista". In schimb, incidentele din zona sunt legate de accidente provocate de vreme, spune acesta.

Uraganele catastrofale din zona pot scufunda nave si chiar platforme petroliere. Cercetari recente prin satelit au dovedit ca se pot produce valuri de peste 20 de metri, in plin ocean.

9.Erori umane

Erorile umane ar putea fi o explicatie privind disparitiile de avioane si de nave. Dezorientarea in spatiu si confuzia senzoriala este rara la piloti, dar este bine cunoscut faptul ca un mic procentaj din accidentele aeriene sunt fatale.

Faptul ca in regiunea Triunghiului Bermudelor este un trafic intens, ar putea produce multe accidente si disparitii.

10.Doar un mit

Singura teorie ar putea fi ca nu exista nicio explicatie si ca Triunghiul Bermudelor se bazeaza pe o superstitie, care a pus stapanire pe imaginatia oamenilor, mai ales de la inceputul secolului al XX-lea.

Cu toate acestea, desi misterul Triunghiului Bermudelor nu este pe masa multor oameni de stiinta, enigma acestuia continua.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mister triunghiul bermudelor, #secret triunghiul bermudelor, #teorii triunghiul bermudelor , #stiri magazin