Ziare.com

Fantomele si comunicarea cu spiritele, o mare pacaleala?

Duminica, 10 Iulie 2011, ora 17:24

   

Fantomele si comunicarea cu spiritele, o mare pacaleala?
Fenomene ciudate precum fantomele si comunicarea cu spiritele de pe o alta lume nu exista. Ele nu ar fi decat elemente dintr-o intreaga industrie promovata intens din anumite interese financiare, sustine un cunoscut psiholog britanic.

Richard Wiseman, de la Universitatea din Hertfordshire, incearca sa explice in ultima lui carte, "Paranormality", astfel de fenomene ciudate, informeaza Live Science.

Intr-un interviu, Wiseman spune ca exista o adevarata industrie a paranormalului: carti, televiziune, emisiuni si chiar linii telefonice dedicate experientelor paranormale. Totul ar fi fost conceput pentru a-i face pe oameni sa creada in asemenea lucruri neverosimile.

Din experienta lui de 20 de ani in domeniu, Wiseman spune ca nu exista nicio dovada care sa arate ca spiritele exista, iar paranormalul nu ar fi un lucru care trebuie luat in serios. Dintre toate experientele ciudate cu care a avut de-a face, el considera fantomele ca fiind de departe cea mai stranie.

Wiseman spune ca in astfel de momente puterea sugestiei face ca totul sa para real. Uneori, oamenii vad lucruri pe care nu le-ar vedea in mod obisnuit. Iar totul este cauzat de anumite procese care au loc in corpul lor, in special in privinta circulatiei sanguine.

Psihologul englez mai spune ca cei care pretind ca pot comunica cu spiritele nu sunt decat niste sarlatani. Afirmatiile sale sunt sprijinte pe experimente facute in cele mai "bantuite" locuri din Anglia.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4265 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Tr 2006,

or mai fi si sarlatani cum spui tu insa pazeste-te de unii satanisti care chiar lucreaza cu duhurile rele .Cei ce sint credinciosi nascuti din nou in Dumnezeu nimic nu se leaga de ei insa in ce pozitie te afli tu?caci duhurile rele deja au efect asupra ta.Cine neaga pe Dumnezeu Duhul lui Dumnezeu nu locuieste in el si ii da friu liber si loc Satanei sa vina in inima lui .Caci noi n-amem de luptat impotriva carnii ci impotriva duhurilor intunerecului veacului acestuia .Duhul lui Dumnezeu sa-l cunoasteti dupa aceasta:Orice duh, care marturiseste ca Isus Hristos a venit in trup,este de la Dumnezeu ; ,si orice duh care nu marturiseste pe Isus nu este dela Dumnezeu,ci este duhul lui Anticrist,de a carui venire ati auzit .El chiar este in lume acum.

Satanistii sint tot crestini, nu atei

In ateism nu exista nici o divinitate - nici dumenzeu, nici satan.

In ateism si stiinta, lumea are sens, ceea ce e un mare avantaj pentru noi - ne luptam cu bacteriile (cind ne ataca), nu cu minia lui dumnezeu sau satan :)

Intre timp si voi ceilalti care credeti in "minuni", va infruptati din roadele stiintei si tehnologiei nedivine la fel de mult ca noi :)

Stiinta presupune un lucru foarte simplu: totul e facut din materie si nu exista nimic in afara materiei. Dumnezeii vostri (Yahve, Satan, Isus, puzderia de ingeri, Alah, Krishna) n-au scapat nici macar un ciine de pureci in 1500 de ani.

draga maricica, mare atentie cui spui ... "noi"

"Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii ci impotriva duhurilor intunerecului veacului acestuia."

Nu este cazul lui tr2006.
El face parte dintr-o categorie speciala de oameni, care aproape a pierdut chipul lui Dumnezeu. Pe terenul viran al trupului, care se declara atotstapanitor si refuza a mai fi Templul lui Dumnezeu, vin de indata duhurile rele cu duiumul ca la un hotel cu intrare libera.

Aceasta categorie de oameni, NU mai au de luptat cu duhurile rele, fiind deja predate lor, armonia raului fiind deplina.

draga Maricica

Nu ma indoiesc nici o clipa de intelegerea ta corecta.

Eu am comentat, doar pentru cei care intamplator citesc si nu cunosc cine pot fi acei "noi", care au de luptat nu cu "carnea", ci tocmai cu duhurile rele (spiritele), despre care vorbeste articolul.
Sigur ca duhurile rele exista si ar fi bine sa nu ne indoim de prezenta lor, ci mai degraba sa lasam Templul lui Dumnezeu, sa fie umplut de prezenta Duhului Sau, singurul in putere de a Se lupta cu duhurile cele rele.

Intodeauna citesc cu placere comentariile tale.
Crestinii iubesc Cuvantul lui Dumnezeu si se aduna pentru a vorbi despre El cu tot sufletul.

P.S.
@tr2006, te rog sa ma scuzi, dar fiind blocata de sistemul ziare.com, am profitat de unica rubrica disponibila pentru mine de a "RASPUNDE", adica a ta.
Daca tu nu esti blocat de ziare.com, si ai optiunea RASPUNDE, scriei te rog Maricai, de raspunsul meu pentru ea, pe adresa ta. Multumesc.

Incurcate sunt "caile" ziare.com de comunicare, pentru cei consemnati de ei la tacere.

Cea mai mare inselaciune a

Necuratului este sa ii convinga pe fraieri ca nu exista.
Se pare ca are succes la unii.

 

Iar pe tine te-a convins ca exista.

Se pare ca are success la unii :)

Mai 'tr2006', ca de obicei, nu cunosti problemele,

dar te bagi sa le comentezi...!
Satanisti de tot felul sunt curent in comunicare si colaborare cu spiritele rele. Sunt si situatii cand demonii chiar imita decedatii, cum ar fi de ex. la sedintele de spiritism...
Biblia explica in clar prin ce metode Satana inseala pe oamenii necredinciosi, inclusiv pe da-i ca tine...

Tr2006, reperul normalitatii este Asemanarea Sa

Normalitatea este cea in care Dumnezeu a creat lumea, pentru a se dezvolta continuu si in armonie cu principiile Sale creatoare.

Lumea care face abstractie asupra fenomenului creatiei (prezentat in prima carte a Bibliei, in Genesa), traieste intr-o totala debusolare.
Noi am fost creati “dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu" (v. Genesa 1:26), si numai daca stim acest lucru putem intelege CINE SUNTEM si ce potential avem.
Fiind o ‘reflectare’ a lui Dumnezeu, suntem in stare sa apreciem lucrurile pe care El le apreciaza, sa iubim ceea ce El iubeste, sa ne bucuram de ceea ce El se bucura, etc.

Asemanarea lui Dumnezeu in noi nu este ceva static, ci dinamic, ceva care cuprinde tot potentialul nostru ce-l putem realiza prin exersarea vointei si a libertatii cu care ne-a inzestrat El.

Impreuna cu Duhul Sfant, marturisitorul asemanarii dupa care am fost creati, stiinta in masura in care nu se pune in locul Creatorului (prin teoria evolutiei) ajuta omul la cunoasterea deplina, placuta lui Dumnezeu.

@Lache

Satanist esti tu, nu eu. Satan este o divinitate creata de Yahve si care sta la masa cu Yahve si face pariuri despre Iov. Eu nu cred si in nici o divinitate, sint om normal.

 

tr2006: "sint om normal"

Lasa, draga tr2006, ca si societatea romaneasca isi striga la fel ca si tine, "normalitatea" in toata mass-media de zor si far'de spor, de dimineata pana'n noapte, si am vazut ce inseamna:
- o societate in care respectul pentru ADEVAR, cinstea si corectitudinea sunt lucruri nefiresti.

Toti oamenii sunt creati dupa chipul si Asemanarea Sa. Omul normal, este omul care nu se razvrateste alungand din trupul sau (templul lui Dumnezeu), Duhul Sfant a lui Dumnezeu primind in schimb cu bratele deschise, spiritele (duhurile) rele.

Intr-un fel ai si tu dreptate, desi accentul

pus de mine tintea altundeva. Cine stie ce e aia normalitate? Probabil ar fi trebuit sa zic: Nu sint anormal :)

GHERGHEATAELIS

NU M-AM REFERIT LA EL IN PRIVINTA "CACI NOI N-AVEM DE LUPTAT INPOTRIVA CARNI CI IMPOTRIVA DUHURILOR INTUNERECULUI VEACULUI ACESTA "M-AM REFERIT LA NOI CRESTINII ,NOI AVEM DE LUPTAT ,SI CU ACEASTA I-AM DEMONSTRAT LUI TR-2006 CA DUHURILE RELE EXISTA SI DIN NEFERICIRE LOCUIESC SI IN INIMILE OAMENILOR PE CARE-L TAGADUIESC PE DUMNEZEU.ANTICRISTII.TR-2006 TREBUIE SA-SI DEA SEAMA CA CHIAR DACA SPUNE CA EL ESTE ATEU SI CA NU CREDE IN DUHUL LUI DUMNEZEU OR DUHUL CELUI RAU EL SCAPA DE RESPONSABILITATE ,NU POATE FI CU FUNDUL IN DOUA LUNTRE ,CINE TAGADUIESTE PE DUMNEZEU AUTOMAT TRECE DE CEALALTA PARTE SLUJIND SATANEI FIIND SUB JUGUL CELUI RAU.Scuze pentru ca nu am fost putin mai clara cind am scris comentariul.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor