Ziare.com

Incalzirea globala si lumea in anul 3.000

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 23:25

   

Incalzirea globala si lumea in anul 3.000
Chiar daca oamenii nu vor mai produce atat de mult dioxid de carbon, efectele incalzirii globale asupra planetei noastre ar putea dura si cateva mii de ani de acum incolo.

In anul 3.000, gheata Antarcticii de vest se va fi topit, iar nivelul global al oceanelor va creste cu aproximativ patru metri, potrivit unui nou studiu, citat de Live Science.

Nu va vor fi suficiente reducerea emisiilor de dioxid de carbon si chiar stoparea acestora. Atmosfera si oceanele se incalzesc gradual, spre deosebire de solul planetei noastre. Este ceea ce arata un studiu efectuat de Shawn Marshall, conferentiar universitar in geografie la Universitatea din Calgary.

Dioxidul de carbon este principalul gaz cu efect de sera. Acesta poate ramane in atmosfera chiar si 1.000 de ani de acum inainte. Pana in anul 2.100, de exemplu, apa oceanelor se va incalzi usor, iar pana in anul 3.000, temperatura ve creste cu trei grade Celsius. In acelasi an, nivelul global al apei va creste cu cel putin trei metri.

Conform aceluiasi studiu, pe continentul african, nivelul de precipitatii va continua sa scada cu inca 30 de procente. Studiul stiintific a fost publicat in numarul din 9 ianuarie al revistei Nature Geoscience.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2553 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

The Coming Health Crisis

Prin anii 1980, cercetătorii avertizau asupra unui fenomen adiacent incălzirii globale si topirii ghetarilor, numit Curentul Oceanic Termal. Conform acestui fenomen, popoarelor din tările răsfătate pană acum de curentul cald al aceanelor, s-au trezit anul acesta cu zăpadă si cu frig, iar fenomenul va continua.
Conform rezultatelor unor cercetări recente, enuntate pe TheScientist, pătura de ozon se reface oarecum misterios, mai repede decat se credea. Acest fenomen ar putea fi cauzat si de existenta in atmosferă a unor roiuri de microorganisme inteligente, ce produc ozon si conduc norii acolo unde vor.
Fenomenele apocaliptice sunt in general cauzate din mai multe motive, dar cauza cea mai importantă este determinată de modificările genetice, prin care se elimină reactia inversă cu universul indepărtat .
In acest moment 85% din plantele si animalele de pe glob, destinate hranei, sunt modificate genetic.
Pe 1 ianuarie 2011 apare pe http://www.the-scientist.com/article/display/57882/, articolul The Coming Health Crisis scris de Samuel S. Myers si Aaron Bernstein.
Astăzi a apărut un anunt conform căruia culturile de banane vor fi afectate.
In anii 1970 toate culturile de orez modificate genetic au fost infectate cu virusi necunoscuti si distruse. Au rezistat doar "mirabilele seminte naturale, cu tăcute seve-n lumină" (Lucian Blaga).
Matei 15.13: "Orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc, va fi smuls din rădăcină".
In decembrie 2009, la invitatia Ambasadei Marii Britanii din Bucuresti, am transmis pentru Conferinta de la Copenhaga o ipoteză plauzibilă, ca răspuns la problema incălzirii globale a omenirii: “Incălzirea globală a planetei este cauzată in principal de incălzirea globală a sufletului organic, prin ispită, combinată cu răcirea globală a spiritului divin, prin educatie, si eliminarea lui, prin genetică." - http://www.flickr.com/photos/cosciua/

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor