O femeie a nascut acasa si a transmis intreaga poveste live, pe Instagram: "Am fost in soc dupa un travaliu de 36 de ore"

Marti, 16 Martie 2021, ora 08:25
2364 citiri
O femeie a nascut acasa si a transmis intreaga poveste live, pe Instagram: "Am fost in soc dupa un travaliu de 36 de ore"
Femeia din Lodra a transmis intreaga nastere live pe Instagram. Foto: The Sun

O tanara din Londra a decis sa nasca acasa, in timpul pandemiei, astfel incat mama, tatal si prietenul ei sa poate fi alaturi de ea. Evenimentul, care a avut loc in ianuarie 2021, a fost transmis Live, pe Instagram, peste 19.000 de oameni urmarind nasterea in direct.

Ella Roberts, in varsta de 28 de ani, din Aveley, Essex, a povestit ca reactia medicilor a fost "sa rada" cand au auzit de planul ei si sa o descurajeze. Avusese deja complicatii la prima nastere, in 2018, cand a fost nevoita sa recurga la cezariana.

"Nasterea acasa dupa cezariana! Sunt atat de incantata sa va impartasesc o parte din experienta noastra", a spus tanara.

Cand a venit momentul, pentru ca, in cele din urma, i-a fost aprobata dorinta de a naste acasa, Ella a filmat experienta si a impartasit-o cu 19.000 de urmaritori pe contul ei de Instagram "Crazy New Mumma", scrie observatornews.ro, citand The Sun.

"Lucrurile sunt destul de calme acum, dar trebuie doar sa spun, ultima ora cand aerul s-a epuizat si m-am dilatat de la 4 la 10cm, momentul ala nu a fost calm deloc! Au fost multe tipete si toata lumea a depus eforturi pentru a pregati totul in asteptarea lui Freddie, dar a meritat!", a spus femeia.

Postarea a acumulat aproape 13.000 de vizualizari si sute de comentarii de la parinti care au felicitat-o pe Ella si pe familia ei pentru momentul magic, plin de bucurie. Tanara a suferit complicatii la nasterea fiicei sale Mya, in septembrie 2018 si a trebuit sa recurga la cezariana.

Acum, la al doilea copil, si-a dorit sa nasca la domiciliu, astfel incat sa poata respecta planurile de nastere care il implicau si pe partenerul ei, mai arata sursa citata. Daca ar fi nascut in spital, parintii nu ar fi fost lasati; nici macar logodnicului, Thomas Schwarz, in varsta de 29 de ani, nu i s-ar fi permis accesul in sala de nastere.

"Am vrut sa-mi nasc fiica la domiciliu, dar au aparut complicatiile si a trebuit sa recurg la czariana, in septembrie 2018. Am avut hiperemesis gravidarum (boala matinala severa) toata sarcina, dar am fost intotdeauna dornica sa nasc la domiciliu. Din pacate, fiica mea s-a miscat pe spate in pantec, asa ca a trebuit sa fac operatia in ultimul moment.

Cand am ramas insarcinata cu Freddie, am crezut ca sansele mele de a naste la domiciliu vor fi la fel de mici, deoarece tehnic aveam" risc ridicat cu VBAC (nastere vaginala dupa cezariana). Am fost la consult si chiar mi s-a interzis sa nasc acasa de unul dintre medici, altii chiar radeau pe la spate de dorinta mea. Astfel am crezut ca nu voi reusi sa-mi indeplinesc dorinta", a mai povestit ea.

Tanara a mai spus ca se simte norocoasa ca atat parintii, cat si iubitul au fost acolo pentru ca pe masura ce apa din piscina se racea, ei erau nevoiti sa verse apa clocotita pentru a o face mai calda.

"Am fost intr-un soc total cand am nascut in sfarsit, acasa, dupa 36 de ore de travaliu; pur si simplu nu-mi venea sa cred ca bebelusul meu era cu mine. L-am scos singura din apa, i-am desfacut cordonul ombilical, l-am asezat pe mine si am inceput sa-l frec pe spate, pana inceput sa planga. A fost un moment suprarealist. Sunt atat de mandra de mine si atat de bucuroasa", a mai relatat femeia.

Instagram promite limitarea conținutului "politic" pe rețeaua de socializare. Utilizatorii interesați îl vor putea păstra
Instagram promite limitarea conținutului "politic" pe rețeaua de socializare. Utilizatorii interesați îl vor putea păstra
Meta, compania care deține Facebook, Instagram și Threads, a anunțat luna trecută măsuri de reducere a conținutul politic pe unele platforme de socializare, dar schimbarea a devenit reală...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Londra, #Instagram, #nastere instagram, #The Sun, #nastere pe internet, #nastere acasa , #stiri magazin