Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Oferta imobiliara inedita: buncar anti-Apocalipsa (Video)

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 22:03
5260 citiri
Oferta imobiliara inedita: buncar anti-Apocalipsa (Video)

Un american propune celor interesati sa supravietuiasca Apocalipsei, 20 de adaposturi anti-nucleare a cate 200 de locuri fiecare, repartizate pe intreg teritoriul Statelor Unite, in total 4.000 de locuri.

"Nu putem prezice viitorul, dar ne putem pregati pentru el", este mesajul transmis de grupul Vivos (www.terravivos.com), pe site-ul sau.

Despre initiativa acestuia scrie in editia de azi si "Le Point". Conform publicatiei, un loc costa 50.000 de dolari, tariful fiind la jumatate pentru copii, in pret fiind inclusa gratuit si cazarea unui animal de companie pentru fiecare familie.

"Intr-o zi, ceva ne va determina sa dorim sa ne refugiem intr-un adapost", afirma directorul companiei Vivos, Robert Vicino.

Acuzat de presa de peste ocean ca instiga la frica, Robert Vicino se apara: "Noi doar propunem o solutie".

Ca sa fie si mai convingator pe prima pagina a site-ului companiei a fost lansata o numaratoare inversa, pana la Apocalipsa, care in opinia acestuia este stabilita pentru 21 decembrie 2012, dupa calendarul Maya si previziunile lui Nostradamus.

"NASA sustine ca nu se va intampla nimic in decembrie 2012, dar raman alte scenarii catastrofa, de la terorism nuclear, la eruptii vulcanice uriase, furtuna solara, cometa ucigasa sau atacuri chimice si bacteriologice", spune Vicino, care este de parere ca investitia este perfect justificata.

"Nu este neaparat vorba despre 2012. Orice se poate intampla maine sau peste 20 de ani", avertizeaza Robert Vicino, care marturiseste ca cel mai mult se teme de "anarhia sociala si economica". Acesta sustine ca doar elita societatii se va putea salva, iar alternativa pentru oamenii de rand sunt adaposturile construite de el.

Buncarele sale, in parte noi, in parte foste buncare datand din perioada Razboiului Rece, aflate acum in curs de refacere, sunt concepute pentru a ramane sub apa 500 de ore, pentru a rezista la temperaturi externe de 700 de grade, la vanturi de 700 km/h si la cutremure de pamant cu o magnitudine de 10 grade pe scara Richter.

"In calitate de co-proprietar al unui adapost Vivos, trebuie doar sa va duceti acolo. In rest, totul este pregatit: hrana, apa, haine, medicamente, comunicatii si instalatii foarte confortabile", promite oferta.

Primul adapost, situat in desertul californian, va fi gata in septembrie. Conform lui Robert Vicino, acesta primeste 100 de cereri zilnic. Vicino vrea sa organizeze o adevarata "Arca a lui Noe", astfel ca cei selectati trebuie sa fie din cele mai diferite profesii, pentru ca, spune acesta, "nu vrem sa avem doar medici si niciun instalator".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#buncar Apocalipsa 2012, #Robert Vicino buncar apocalipsa, #Vivos buncare apocalipsa , #stiri magazin
Comentarii