Pictura ciudată descoperită pe pereții unui apartament nou cumpărat: "Nu puteți locui într-un film de groază de dragul artei" VIDEO

Vineri, 15 Octombrie 2021, ora 15:05
15416 citiri
Pictura ciudată descoperită pe pereții unui apartament nou cumpărat: "Nu puteți locui într-un film de groază de dragul artei" VIDEO
O parte a picturii care se întinde pe toți pereții unei camere FOTO captură video

O tânără a cumpărat un apartament în România și a descoperit pe pereții uneia dintre camere o pictură uriașă.

Aceasta ezită și nu știe ce decizie să ia, să păstreze desenele sau să le acopere cu vopsea albă:

"Bună! Apartamentul meu a venit cu o pictură pe pereți. Ce mă sfătuiți, o păstrez sau o acopăr cu alb? ", a scris aceasta pe grupul Design interior & Amenajări, de pe Facebook.

Unora le place pictura

"Sunt uimită de asemenea imaginație și talent pe pereții de apartament! Aș fi vrut să aflu cine s-a ocupat de lucrarea asta. Nu e de acoperit, ci de pus în valoare. Plante înalte verzi neapărat și ceva mobilă în culori sau alb-negru-roșu. Oricum ați amenaja, nu acoperiți evoluția de pe pereți, dacă vă zice ceva. Dacă nu va inspiră nimic pozitiv, atunci imediat o scoateți de acolo!"

"Mie îmi place, pe mine mă inspiră, mi-ar aduce aminte în fiecare zi unde suntem și unde ar trebui să fim sau cel puțin din punctul meu de vedere. Nu știu care a fost conceptul artistului, dar eu văd în stânga toată agitația cotidiană, toată nebunia în care trăim, toată fuga spre niciunde, iar în partea dreaptă văd locul în care ar fi bine să fim măcar odată ajunși acasă sau așa ca după o curățire a minții și a sufletului.

Eu una aș curăța locul de energii, dar aș păstra această operă. Clar fiecare are perspectiva lui, așa că depinde doar de ceea ce vă doriți. Ca și stil de amenajare, acești pereți unici cer minimalism. Dacă totuși considerați că este prea mult, puteți să faceți câteva fotografii clare, să le imprimați și să faceți un set de 3-5 tablouri."

Mulți o îndeamnă să renunțe la desene

"Cam multă înghesuială. Nu m-aș putea deconecta de la forfota zilnică. Asta merge într-un cabinet psihologic. La final este cu inima și pace. Depinde ce simțiți când priviți desenul."

"Acoperit tot, fără urmă de regret. Și spun asta fiind suflet artistic."

"Nu aveți intimitate cu atâția oameni care vă privesc! Eu aș șterge-o!"

"Frumos desen, dar e deprimant și obositor, dezordonat. Aș putea să admir acest desen pe stradă sau într-o galerie, dar în casă, unde trebuie să fie un mediu relaxant, în nici un caz nu l-aș vrea."

"Este genială, dacă nu doriți să locuiți în acea camera, dacă vă permiteți să păstrați o camera (relativ goală) special pentru această schiță. Dacă ar fi o cameră din 5-6 camere existente în casă, merită păstrată, dedicată artei, pusă în valoare.

Și să intrați în acea cameră doar când aveți starea de spirit potrivită (3/4 din ea mi se par că sună a disperare, aglomerație, oameni fără chip și care nu reprezintă nimic, abia spre final pe ultimul perete artistul îi individualizează). Poate fi un loc de meditație și o cameră de senzație pentru oaspeți.

Dacă aveți 2-3-4 camere și trebuie să fie toate funcționale gen sufragerie living dormitor cameră copii birou, cam greu de integrat și de tolerat psihologic vorbind (cel puțin de către una că mine). Însă desigur trebuie să faceți ce simțiți dumneavoastră și cei care locuiesc cu dumneavoastră, nu vă luați după ce stare le induce altora creația."

"Păcat de munca artistului. E magnific, atâta muncă, atâta simțământ, dar își avea locul într-o galerie de artă. Nu puteți locui într-un "film de groază" de dragul artei. Eu aș acoperi-o, chiar dacă mi s-ar rupe sufletul, pentru că apreciez arta, dar nu aș putea trăi înconjurată de figurile alea tot timpul."

"Dacă dorești sfatul meu, sunt grafician cu multă experiență, nu păstra așa ceva. Motivele sunt următoarele: este o schiță mult prea încărcată și obositoare ochiului. Poate îți place acum dar curând te va stresa.

Reprezintă ceva doar pentru "artistul" ce a făcut-o, nimic clar și total interpretabil. Pe ici colo sunt desenate niște aiureli total sinistre.

Orice desen transmite starea autorului și nu este una bună, ceea ce noului proprietar nu îi va fi de folos.

Chiar nu văd nimic frumos în această schiță și chiar dacă sunt o fire modestă de fel, consider totuși că știu ce vorbesc.

Adăugând încă ceva pe lângă, cum spun unele persoane pe aici, gen plante și orice altceva, nu faci decât să încarci și mai mult! Mai pui și o mobilă, ceva și gata, va fi un mediu foarte sufocant."

Ce soluții i se oferă

"Eu aș modifica-o în funcție de starea mea, câteva culori și un zâmbet oamenilor cu roșu ar schimbăa perspectiva, cred că un artist poate să vă ajute."

"Eu aș chema un fotograf cu experiență, să pozeze cumva tot peretele unde oamenii sunt mai răsfirați și o parte din celălalt perete, mai departe aș face un tablou mare (landscape) pe care l-aș pune deasupra patului, dacă se poate face cumva să pară și 3d, cred că ar arăta foarte bine. În felul acesta, când vă plictisiți de el, puteți să renunțați ușor."

"Păstrați doar ultimul perete cu desenele aferente. Pe celelalte le-aș șterge și aș da o culoare, cum ar fi un verde închis, un pic șters, așa va deveni o mică operă de artă peretele opus, deschis la culoare și cu desene, ca un tablou. Ar fi perfect."

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#apartament, #amenajari interioare, #pictura, #pereti , #stiri magazin