Plictisitoare de pe Pamant, uimitoare din spatiu (Galerie foto)

Joi, 31 Martie 2011, ora 20:37
4601 citiri
Plictisitoare de pe Pamant, uimitoare din spatiu (Galerie foto)
Foto: Wired

Lanurile de porumb sau alte culturi agricole, privite de jos, nu sunt atat de atractive si devin chiar plictisitoare.

Cu toate acestea, agricultura isi lasa indiscutabil amprenta asupra planetei noastre, iar o privire aruncata din spatiul cosmic arata ca interventia omului asupra Pamantului poate crea peisaje uimitoare.

Lanurile nesfarsite se transforma intr-un spectacol al formelor si culorilor, atunci cand le vedem de la sute de kilometri departare, fotografiate de sateliti. Unele dintre cele mai interesante astfel de imagini sunt obtinute in SUA, Brazilia si Sudan.

Imaginile si informatiile sunt oferite de Wired.

Imaginea prezinta o zona din Kansas, SUA. Totul pare o iluzie optica sau arta abstracta. Ea a fost obtinuta de satelitul Landsat 7, in data de 25 septembrie 2000.

Aceasta fotografie a fost facuta de satelitul Terra, al Agentiei Spatiale Americane (NASA). Graul aflat aproape de recoltare este auriu, iar lanurile de porumb au culoarea verde. Cercurile perfecte au diametre de 800 de metri sau chiar de 1,6 km.

Imagine din Khartoum, Sudan. Culturile sunt irigate de canale speciale ce se intind pe mii de kilometri, preluand apa din Nilul Albastru. Sistemul de irigatii a fost inceput de britanici, in timpul colonizarii. Imaginea a fost obtinuta de satelitul Terra, apartinand NASA.

Imagine reprezentand culturi aflate la sud de orasul brazilian Perdizes. Fotografia a fost facuta de astronautii de la bordul Statiei Spatiale Internationale, in data de 10 februarie 2011. Culturile includ cafea, cartofi, grau, porumb si floarea-soarelui.

Imagine obtinuta de satelitul Terra al NASA, in data de 16 aprilie 2002. Locatia este Cerrado, in sudul Braziliei.

Zona de coasta din sudul extrem al Olandei. Insulele sunt legate de lucrari facute de oameni si indiguite astfel incat sa fie protejate de apele amenintatoare. Acelasi satelit Terra al NASA a obtinut imaginea, in data de 24 septembrie 2002.

Imagine in infrarosu, facuta pentru a vedea daca culturile din nord-vestul Minnesotei (SUA) sunt sanatoase. Fotografia a fost facuta de satelitul Landsat.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#imagini spatiu, #foto satelit, #imagini Pamant Spatiu, #imagini ISS, #foto Statia Spatiala , #stiri magazin