''Primul bar liber de COVID'' din Irlanda se redeschide joi seara

Joi, 10 Decembrie 2020, ora 22:41
2863 citiri
''Primul bar liber de COVID'' din Irlanda se redeschide joi seara
Eileen\'s Pub/Facebook

"Primul bar liber de COVID" din Irlanda, situat in vestul acestei tari, se va redeschide joi seara, odata cu testarea clientilor pentru noul coronavirus in fata intrarii sale, informeaza DPA.

Potrivit proprietarilor barului Eileen's Pub, situat in localitatea Aughamore, aflata la doua ore si jumatate de mers cu automobilul fata de Dublin, clientii vor trebui sa astepte mai intai "intr-o zona special amenajata" unde vor fi "testati pentru COVID-19 de un angajat specializat".

Anuntand redeschiderea barului printr-un mesaj publicat marti pe Facebook, proprietarul acelui bar, Donal Byrne, afirma ca doar clientii fideli ai stabilimentului vor primi permisiunea de a intra si doar daca rezultatele testelor sunt negative. Clientilor li s-a promis ca vor putea "sa se bucure de o bautura in zona de testare" in timp ce asteapta rezultatele testelor.

Clientii care vor sta la coada in fata intrarii barului Eileen's Pub vor plati 10 euro pentru un test. Testarea va avea loc incepand de la ora locala 17:00 si pana la ora locala 19:00.

"Costurile testelor si ale testarii in sine sunt mult mai mari decat tarifele anuntate, dar noi, cei de la Eileen's Pub, suntem bucurosi sa acoperim o parte din costuri pentru a ne asigura ca angajatii nostri si clientii se afla in siguranta si sunt protejati", a declarat proprietarul barului intr-un mesaj pe Facebook.

Dupa ce vor ajunge in interiorul barului, clientii vor trebui sa respecte reglementarile guvernamentale ce vizeaza redeschiderea barurilor si a restaurantelor.

"Vom avea servire la mese, dezinfectant pentru maini si distantare sociala", a declarat Donal Byrne pentru postul Midwest Radio, joi dimineata.

Al doilea lockdown impus in Irlanda din cauza noului coronavirus a expirat saptamana trecuta, iar restaurantele si barurile care comercializeaza si gustari au primit permisiunea de a se redeschide incepand de vineri.

Insa peste 3.500 de baruri care nu servesc si mancare nu vor avea voie sa se redeschida, spre nemultumirea proprietarilor lor, care considera ca prezenta sau absenta gustarilor din meniuri nu are vreun impact asupra posibilitatii de raspandire a virusului.

"Eu nu servesc mancare, iar mancarea, asa cum stim deja, nu opreste COVID-19 si nici nu previne COVID-19", a adaugat proprietarul Donal Byrne.

Noul bombardier stealth al Chinei, H-20, poate ajunge pana in SUA doar pe hartie

Boris Johnson: Exista o "mare posibilitate" ca un acord comercial cu UE sa nu aiba loc

Echipa care și-a păstrat titlul în Six Nations. Spectacol, dar fără miză, în derby-ul Franța - Anglia
Echipa care și-a păstrat titlul în Six Nations. Spectacol, dar fără miză, în derby-ul Franța - Anglia
Irlanda şi-a păstrat titlul în Turneul celor Şase Naţiuni la rugby după ce a învins Scoţia cu scorul de 17-13 (7-6), sâmbătă, la Dublin, în ultima etapă, informează AFP. Irlanda a...
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
#Irlanda, #coronavirus in lume, #stiri internationale, #pandemie coronavirus lume , #stiri magazin