Recordul românesc de acum 155 de ani. Tată la 80 de ani

Duminica, 24 Octombrie 2021, ora 04:05
4603 citiri
Recordul românesc de acum 155 de ani. Tată la 80 de ani
Bebelușul s-a născut perfect sănătos FOTO Pixabay

Cel mai bătrân tată din România este un vrâncean, iar recordul său datează de 155 de ani, când în fruntea statului se afla domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Bărbatul a devenit părinte la venerabila vârstă de 80 de ani, așa cum reiese din documentele păstrate încă în arhive.

S-a întâmplat în anul 1866, în comuna Vrîncioaia, acolo unde se produc cele mai frecvente, zguduitoare și periculoase cutremure din România.

Conform actului de stare civilă, înregistrat la Spinești, azi sat în componența comunei Vrîncioaia, se arată că bătrânul fermier a conceput copilul cu o femeie cu 52 de ani mai tânără ca el.

“Înaintea noastră primarul localităţii Spineşti, s-au înfăţişat domnul Ion Rogozu, în etate de OPTZECI de ani, de profesie plugar, domiciliat în Spineşti care ne-au înfăţişat un copil de sex femeiesc, născut în ziua de opt martie, ora şase după amiază, DINTRANSUL, în casa sa ce are în comuna Spineşti şi din doamna Ilinca Rogozu, în etate de douăzeci şi opt de ani, de profesie agricolă, domiciliată în această comună, soţia sa”, arată documentul.

Ceea ce arată că plugarul avea o sănătate deplină de a reușit să zămislească un copil la o vârstă atât de înaintată.

De atunci, România nu a mai consemnat un asemenea record. În urmă cu zece ani, un bărbat din București a devenit tată la vârsta de 76 de ani, copilul fiind conceput cu o femeie de 42 de ani.

În lume însă, cel mai vârstnic bărbat care a devenit tată a fost un indian în vârstă de 96 de ani, lucrul acesta întâmplându-se în anul 2012.

Secretul vitalităţii şi virilităţii în cazul său a fost dieta vegetariană, după cum singur a recunoscut.

Citește și:
Situația fără ieșire a unei românce: “Nu vor să mi-l treacă pe tatăl fetiței ca și tată, ci pe fostul soț"
Situația fără ieșire a unei românce: “Nu vor să mi-l treacă pe tatăl fetiței ca și tată, ci pe fostul soț"
Un divorț poate aduce unele cupluri în situații neplăcute chiar dacă în timpul căsătoriei soțul și soția nu au avut copii. Este cazul relatat de o româncă într-o postare pe...
Performanță notabilă stabilită de spaniolul Gavi la meciul Spania - Costa Rica 7-0
Performanță notabilă stabilită de spaniolul Gavi la meciul Spania - Costa Rica 7-0
Mijlocaşul spaniol Gavi a devenit, miercuri, al treilea cel mai tânăr marcator din istoria Cupei Mondiale de fotbal, prin golul înscris contra selecţionatei Costa Ricăi în meciul câştigat...