Cele mai bune rețete de cârnați de casă explicate pas cu pas de trei bucătărese celebre VIDEO

Miercuri, 15 Decembrie 2021, ora 22:12
10924 citiri
Cele mai bune rețete de cârnați de casă explicate pas cu pas de trei bucătărese celebre VIDEO
Cârnații sunt nelipsiți din meniul de sărbători FOTO Pexels.com

Sărbătorile de iarnă înseamnă mese îmbelșugate, de pe care nu lipsesc preparate precum caltaboș, tobă, piftie, sarmale sau cârnați. Rețetele sunt numeroase, însă cel mai greu este să decizi care e cea mai potrivită pentru gusturile tale și ale familiei tale.

Am selectat rețete de cârnați de casă preparate de trei dintre cele mai cunoscute vloggerite din România: Gina Bradea, Laura Laurențiu și Jamila.

Așadar, dacă ți-ai propus să pregătești cârnați homemade, iată câteva variante, cu tot cu indicațiile oferite de cele trei specialiste în gastronomie:

Cârnați de casă, rețeta Ginei Bradea

Celebrul blogger culinar Gina Bradea propune o rețetă tradițională de cârnați de casă proaspeți cu sare, piper, cimbru, usturoi și boia și carne de porc tocată cu satârul.

Ingrediente necesare:

- 1 kg pulpă de porc

- 1 kg poală (burtă de porc)

- 30 g de sare

- 6 g piper

- 1 lingură boia dulce

- 6 g cimbru

- 1 căpățână de usturoi

- 400 ml vin alb sec

- 4 m de intestine de porc

Gina Bradea spune că la această rețeta se folosesc cantități egale de pulpă de porc și poală/fleică de porc. Carnea se taie cubulețe și se pune într-un vas. Se adaugă vinul, usturoiul pisat, piperul și sarea. Se amestecă totul bine, apoi vasul se acoperă cu folie și totul merge la rece până a două zi. Carnea trebuie să stea în această marinadă timp de 12-24 de ore. Din când în când se mai amestecă.

A două zi, se scurge carnea și se toacă. Se adaugă apoi cimbru uscat, boia dulce și se frământă foarte bine timp de 20 de minute.

Specialistul spune că pentru fiecare kilogram de carne se calculează 1 metru de mațe de porc.

Detalii despre cum se toacă carnea cu satârul și o demonstrație video în care poți vedea întreaga tehnică folosită găsești pe blogul culinar al Ginei Bradea.

Cârnați de casă afumați, rețeta Laurei Laurențiu

Laura Laurențiu este o altă bloggeriță cunoscută în rândul pasionaților de gătit. Pe site-ul ei am găsit o rețetă de cârnați afumați tipic bănățeană, gata de pe o zi pe alta.

Ingrediente necesare:

10 kilograme de carne în amestec vită-porc

300 de grame de usturoi

60 – 100 de grame de piper negru macinat

Boia dulce

Opțional, se mai pot adăuga și alte condimente, spune Laura Laurențiu, care are și un secret pentru cârnați de casă savuroși: 1 lingură de zahăr la 10 kilograme de carne. Zahărul va ajuta să se desprindă pielița cu ușurință de pe cârnații afumați.

Se toacă toata carnea cu o mașină de tocat cu găuri mai mari.

Se cântărește carnea. Se pune carnea tocată într-un strat uniform de gros, într-o covată. Se presară carnea cu condimentele (usturoiul zdrobit fin, piperul, paprika în proporția dorită etc). Sarea și piperul se cântăresc și se adaugă după gust.

În timpul amestecării, se adaugă și o jumătate de litru de apă călduță. Apoi se frământă toate ingredientele până când se omogenizează compoziția foarte bine.

Sfaturile complete cu privire la umplerea cârnaților de casă le găsești pe blogul lauralaurentiu.ro.

Cârnați de casă, rețeta Jamilei

Una dintre cele mai urmărite vloggerițe culinare de la noi este Jamila, cu 1,56 milioane de abonați. Ea propune o rețetă de cârnați de casă cu vită și oaie. Ar putea fi o variantă deosebită ținând cont că la Crăciun se consumă foarte multă carne de porc.

Ingrediente necesare:

2,5 kg ceafă de vită

2,5 kg pulpă de berbec

intestine de oaie

200 g usturoi

rozmarin

cimbru uscat

boia dulce

sare

piper

Instrucțiunile și modul de preparare pentru rețeta de cârnați de casă cu vită și oaie pot fi descoperite în clipul de mai jos:

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#reteta carnati, #carnati casa, #preparate traditionale, #vlog bucatarie , #stiri magazin