Ridley Scott, regizorul "Alien", revine cu un serial SF ce va fi lansat in septembrie

Sambata, 29 August 2020, ora 11:58
5948 citiri
Ridley Scott, regizorul "Alien", revine cu un serial SF ce va fi lansat in septembrie
Ridley Scott/Facebook

Ridley Scott, regizorul ''Alien'' si ''Blade Runner'', reia temele sale preferate odata cu revenirea pe micul ecran cu o serie distopica, ''Raised by Wolves'', difuzata pe platforma HBO Max, informeaza vineri AFP.

Foarte asteptata, aceasta serie SF, care va fi lansata la 3 septembrie, urmeaza povestea a doi androizi (''Tata'') si (''Mama''), care au misiunea de a creste copii umani pe o noua planeta, dupa distrugerea Pamantului.

Distopia futurista cu accente biblice este prima incursiune a lui Ridley Scott in televiziune ca regizor de la debutul sau la BBC, in anii '60.

"Am citit scenariul, scenariul a fost sursa de inspiratie", a explicat Scott. ''Mi-am spus: nu-l pot lasa sa-mi scape, trebuie sa-l fac'', a adaugat regizorul.

In centrul scenariului, scris de Aaron Guzikowski (''Prisoners'', ''Papillon''), se desfasoara un razboi religios intre atei si adepti ai cultului lui Mithra, care a provocat anihilarea umanitatii si a amenintat pacea refugiului robotilor si supravietuirea lor.

Familiarizat cu intrigile galactice, Ridley Scott, care a regizat si produs primele doua episoade din ''Raised by Wolves'', a marturisit reporterilor ca cea mai mare provocare a fost aceea ''de a nu se repeta'' si ''de a face ceva diferit''.

In urma cu doar cinci ani, regizorul americano-britanic filma cu actorul Matt Damon pentru ''The Martian''.

Cu o estetica eleganta, costume din latex si personaje androgine in stil David Bowie, Ridley Scott a reusit sa mentina aceasta drama spatiala la zi, potrivit actorului Abubakar Salim, care il interpreteaza pe robotul ''Tata''.

"Am simtit ca lucram cu el la un proiect nou, mai degraba decat la un alt 'Alien' sau 'Blade Runner' ", a subliniat actorul. ''A facut parte din acea evolutie - ce inseamna sa fii android? Ei pot simti sau nu pot simti... Cum se traduce asta, care e codul nostru de eroare?'', a adaugat el.

HBO, televiziunea americana pe cablu apartinand grupului WarnerMedia, ca si HBO Max, a facut deja senzatie in 2016 cu o alta serie care exploreaza temele inteligentei artificiale si sfarsitului umanitatii: Westworld.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Ridley Scott, #raised by wolves, #serial, #SF, #Alien , #stiri magazin