Ziare.com

Imagini de istorie. Vizita presedintelui Indoneziei, Ahmed Sukarno, la studiourile Buftea in 1961

de Teodor Serban
Joi, 08 Aprilie 2021, ora 08:54

   

Imagini de istorie. Vizita presedintelui Indoneziei, Ahmed Sukarno, la studiourile Buftea in 1961
Studiourile Buftea au facut publice joi, 8 aprilie, mai multe imagini de istorie cu vizita presedinteleui Indoneziei, Ahmed Sukarno, din anul 1961. Acesta a fost primit la acea data de catre regizorul si cineastul Paul Calinescu, care filma la acea data "Porto Franco".

"Ahmed Sukarno, presedintele Indoneziei intre anii 1945 si 1968, in vizita la Buftea. Seful de stat a fost intampinat in platoul 4 de regizorul Paul Calinescu, care filma la acea data "Porto Franco". 1 Iunie 1961", se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a studiourilor Buftea.

Paul Calinescu a fost regizor, operator si scenarist de film. Este unul dintre cei mai importanti regizori de film documentar, castigator a prestigioase premii intrenationale.
A absolvit Academia comerciala din Bucuresti in anul 1930. Pionier in cinematografie, autodidact, un mare profesionist.

A condus Oficiul National de Turism in anii '30, unde au fost realizate in mod constant jurnale de actualitati, apoi filme documentare. Primul regizor roman al carui film documentar a fost televizat, filmul "Romania" a fost transmis de o televiziune din Londra in 1937 si a realizat primul film romanesc in culori "Toamna in Delta Dunarii".

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre stiri magazin Buftea Film comunism
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1725 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor