Un baietel a cheltuit peste 2.700 de euro intr-un joc pe telefonul mamei sale

Luni, 08 Februarie 2021, ora 14:18
5978 citiri
Un baietel a cheltuit peste 2.700 de euro intr-un joc pe telefonul mamei sale
FOTO: Pixabay.com

O mama din Germania a avut o surpriza de-a dreptul neplacuta dupa ce l-a lasat pe fiul ei de 7 ani sa joace un joc pe telefonul ei mobil, informeaza DPA luni.

Baietelul a cheltuit 2.753,91 de euro (3.314 dolari) pe achizitii in aplicatia jocului, potrivit unei declaratii a centrului de consiliere a consumatorilor din landul din Saxonia Inferioara, data publicitatii pentru a marca marti Ziua internetului mai sigur.

Mama ii daduse copilului permisiunea de a juca jocul online, dar si acces la un voucher cu o suma mica de credit de cheltuit. Ceea ce a uitat insa a fost ca, din pacate, cardul sau de credit era atasat contului cu care se loga in aplicatii.

Baietelul a continuat sa joace jocul in secret, se indica in declaratia mentionata.

Potrivit lui Kathrin Koerber, expert juridic in cadrul centrului pentru consilierea consumatorilor, legislatia germana permite copiilor sa faca achizitii fara permisiunea parintilor in limitele banilor de buzunar - astfel incat, in astfel de cazuri, merita contestata factura venita mamei.

In urma unei scrisori trimise companiei, aceasta din urma a renuntat la cea mare parte a facturii venite pe numele mamei, respectiv la 2.654,31 euro, a adaugat Koerber.

Ea a mentionat ca in special in timpul lockdown-ului, parintii le-au lasat copiilor smartphone-urile lor pentru a-i tine ocupati, insa a avertizat inca o data parintii sa isi verifice setarile inainte de a face acest lucru.

Ziua internetului mai sigur, marcata marti, este un eveniment anual destinat cresterii gradului de constientizare cu privire la aspecte precum hartuirea cibernetica, retelele de socializare si identitatea digitala.

Eveniment Quarterly Report

Se pun în vânzare biletele pentru Euro 2024. Cât costă cel mai ieftin tichet
Se pun în vânzare biletele pentru Euro 2024. Cât costă cel mai ieftin tichet
Vânzarea biletelor pentru EURO 2024 la fotbal va începe marţi, cu un prim lot de 1,2 milioane de tichete de intrare pentru turneul final care va fi găzduit de Germania între 12 iunie şi 14...
Ultima super-putere europeană care impune restricții în folosirea echipamentelor Huawei în tehnologia 5G
Ultima super-putere europeană care impune restricții în folosirea echipamentelor Huawei în tehnologia 5G
Germania a devenit luna trecută cea mai recentă ţară europeană care a propus restricţii sau interdicţii privind utilizarea echipamentelor fabricate de companiile chineze Huawei şi ZTE,...
#jocuri telefon, #smartphone copii, #Germania, #telefon mobil , #stiri magazin
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Aista-i ăl mai principal motif pentru care-ar trebui 'terzise mobile