Un cofetar din Ungaria il creeaza pe Mos Craciun cu masca de protectie

Sambata, 21 Noiembrie 2020, ora 19:08
3082 citiri
Un cofetar din Ungaria il creeaza pe Mos Craciun cu masca de protectie
Mos Craciun cu masca a fost facut de un cofetar. FOTO: Agerpres

Cand cofetarul Laszlo Rimoczi a decis sa puna masti figurinelor Mos Craciun din ciocolata pe care le comercializeaza in micul sau magazin dintr-o regiune rurala a Ungariei intentia sa era de a face o gluma care sa descreteasca fruntile oamenilor in timpul pandemiei de coronavirus, relateaza Agerpres. Demersul s-a dovedit o initiativa abila de afaceri dupa ce numarul comenzilor online a explodat.

"Cred ca in momentul in care va sosi, Mos Craciun va trebui sa poarte masca caci Mosul trebuie sa fie un exemplu pentru oameni", a spus Rimoczi, din atelierul aflat in spatele casei din localitatea sa natala, Lajosmizse, la circa 70 de kilometri sud de Budapesta.

Pentru a tine pasul cu comenzile, a trebuit sa simplifice designul, iar acum produce circa o suta de Mos Craciuni pe zi, folosind ciocolata italiana fara gluten. Caciula Mosului o picteaza in rosu, iar mastile le confectioneaza din fasii minuscule de martipan alb, adaugand panglici din glazura.

Rimoczi a fost nevoit sa schimbe si designul figurinelor Mos Craciun de dimensiuni mai mari, care initial au fost confectionate fara masti. "Erau deja impachetate, dar a trebuit sa le despachetam si sa le punem masti caci acum clientii nostri vor numai Mos Craciuni cu masti", a spus acesta.

Afacerea lui Rimoczi - care realizeaza de asemenea alte produse din ciocolata comercializate in micul magazin pe care il are in casa - a fost afectata de pandemia de coronavirus declansata in martie. Desi Mos Craciunii cu masca au crescut vanzarile, cofetarul nu se asteapta sa fie o preferinta de durata daca vaccinurile vor ajuta lumea sa infranga pandemia.

Modelul adeverintei pe care trebuie sa o completam daca suntem nevoiti sa traversam o localitate aflata in carantina

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#coronavirus, #Mos Craciun, #cofetar, #sarbatori, #covid, #epidemie, #pandemie , #stiri magazin