Un cofetar din Ungaria il creeaza pe Mos Craciun cu masca de protectie

Sambata, 21 Noiembrie 2020, ora 19:08
2973 citiri
Un cofetar din Ungaria il creeaza pe Mos Craciun cu masca de protectie
Mos Craciun cu masca a fost facut de un cofetar. FOTO: Agerpres

Cand cofetarul Laszlo Rimoczi a decis sa puna masti figurinelor Mos Craciun din ciocolata pe care le comercializeaza in micul sau magazin dintr-o regiune rurala a Ungariei intentia sa era de a face o gluma care sa descreteasca fruntile oamenilor in timpul pandemiei de coronavirus, relateaza Agerpres. Demersul s-a dovedit o initiativa abila de afaceri dupa ce numarul comenzilor online a explodat.

"Cred ca in momentul in care va sosi, Mos Craciun va trebui sa poarte masca caci Mosul trebuie sa fie un exemplu pentru oameni", a spus Rimoczi, din atelierul aflat in spatele casei din localitatea sa natala, Lajosmizse, la circa 70 de kilometri sud de Budapesta.

Pentru a tine pasul cu comenzile, a trebuit sa simplifice designul, iar acum produce circa o suta de Mos Craciuni pe zi, folosind ciocolata italiana fara gluten. Caciula Mosului o picteaza in rosu, iar mastile le confectioneaza din fasii minuscule de martipan alb, adaugand panglici din glazura.

Rimoczi a fost nevoit sa schimbe si designul figurinelor Mos Craciun de dimensiuni mai mari, care initial au fost confectionate fara masti. "Erau deja impachetate, dar a trebuit sa le despachetam si sa le punem masti caci acum clientii nostri vor numai Mos Craciuni cu masti", a spus acesta.

Afacerea lui Rimoczi - care realizeaza de asemenea alte produse din ciocolata comercializate in micul magazin pe care il are in casa - a fost afectata de pandemia de coronavirus declansata in martie. Desi Mos Craciunii cu masca au crescut vanzarile, cofetarul nu se asteapta sa fie o preferinta de durata daca vaccinurile vor ajuta lumea sa infranga pandemia.

Modelul adeverintei pe care trebuie sa o completam daca suntem nevoiti sa traversam o localitate aflata in carantina

Eveniment Quarterly Report

Noi posibile explicații privind cauzele Covid-ului de lungă durată: ”Mai multe organe suferă modificări”
Noi posibile explicații privind cauzele Covid-ului de lungă durată: ”Mai multe organe suferă modificări”
Două studii recente au furnizat posibile explicaţii pentru cauzele COVID-19 de lungă durată, un sindrom ale cărui mecanisme rămân încă învăluite în mister, unul dintre ele evocând...
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri, 29 septembrie, pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită. Este a doua oară când magistrații...
#coronavirus, #Mos Craciun, #cofetar, #sarbatori, #covid, #epidemie, #pandemie , #stiri magazin