Care sunt vinurile romanesti care au obtinut medalii de aur la Grand International Wine Award Mundus Vini

Vineri, 02 Aprilie 2021, ora 15:05
16484 citiri
Care sunt vinurile romanesti care au obtinut medalii de aur la Grand International Wine Award Mundus Vini
Vinurile romanesti FOTO facebook

Trei vinuri romanesti produse de Crama Girboiu, Constantin Premium Red Blend 2016, Bacanta Chardonnay 2015 si Bacanta Merlot Barrique 2016 au fost rasplatite cu medalii de aur la competitia Grand International Wine Award Mundus Vini aflata deja la a 28-a editie.

Creat intr-o editie limitata de doar 8000 de sticle, vinul Constantin Premium Red Blend 2016 a primit totodata si distinctia speciala "Best of Show Romania Red", fiind declarat cel mai bun vin rosu din categoria sa, obtinand cel mai mare scor din toate vinurile participante. Pentru Constantin Premium Red Blend 2016 este a treia medalie internationala dupa aurul de la BerlinerWein Trophy 2020 si argintul de la Concours Moundial de Bruxelles 2020.

"Ne bucuram ca munca noastra este rasplatita in fiecare an prin aceste premii, care ne dau motivatie si incredere ca suntem pe drumul cel bun. Ne dorim sa le oferim clientilor nostri un vin de cea mai buna calitate, iar premiul vine ca o confirmare pentru noi", a declarat Livia Girboiu, directorul executiv al Cramei Girboiu.

Premium Special "Best of Show Romania White" a fost acordat vinului din colectie, a Cramai Girboiu, Bacanta Chardonnay Barrique 2015DOC Cotesti, obtinand cel mai mare punctaj din vinurile participante. Vinul de vinoteca mai are doua medalii de aur cucerite la Mundus Vini 2017si Berliner Wein Trophy 2017. "Suntem incantati cat de bine se matureaza vinurile noastre albe la sticla, cat de bine evolueaza in timp, devenind tot mai complexe. Vom continua sa ne perfectionam in aceasta zona", a adaugat Livia Girboiu.

Crama Girboiu a mai fost rasplatita la editia din acest an a Mundus Vini cu medalie de AUR pentru Bacanta Merlot Barrique 2016 un vin rosu aflat la inceput de drum cat si cu medalia de argint pentru Bacanta Sarba Barrique 2019, singura Sarba Barrique din Romania realizata printr-o metoda aparte de fermentare si maturare Sur Lie (pe drojdie) in butoaie noi de stejar frantuzesc.

Crama Girboiu este o afacere de familie infiintata in anul 2005 si detine o suprafata de aproximativ 170 de hectare in zona viticola Cotesti din judetul Vrancea. In ultimii ani, compania a primit numeroase premii internationale pentru vinurile produse, printre care amintim Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2020 si un loc binemeritat in Topul Revelatiilor Mondiale cu Rezerva Familiei Sauvignon Blanc 2009 DOC, un vin de vinoteca produs intr-o editie super limitatade doar 300 de sticle. Mai amintim de Bacanta Chardonnay 2017 si Epicentrum Aligote & Muscat Ottonel 2017 (aur la Concours Mondial de Bruxelles 2018), Bacanta Chardonnay, care a fost cel mai premiat vin alb din Romania in 2017 (aur la Mundus Vini Germania, aur la Berliner Wine Trophy, argint la Concours Mondial de Bruxelles, bronz la Decanter) sau Epicentrum Aligote si Muscat, declarat cel mai bun vin alb din Romania in 2013 la Mundus Vini Germania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vinuri romanesti, #medalii aur, #festival vinuri, #crama garboiu , #stiri magazin