Cum a ajuns un zbor intern sa dureze 17 ore neintrerupt

Duminica, 31 Ianuarie 2021, ora 09:08
6626 citiri
Cum a ajuns un zbor intern sa dureze 17 ore neintrerupt
Zborurile au revolutionat lumea FOTO Facebook

Cand majoritatea oamenilor se gandesc la un zbor intern, probabil ca isi imagineaza o calatorie rapida, poate de o ora sau de doua.

Intr-o tara ca America, spre exemplu, un zbor de 6 ore, de la New York la San Francisco, nu este neobisnuit. Acelasi lucru este valabil si pentru rusi, daca vor sa ajunga in estul extrem. Dar exista zboruri interne lungi, pe rute la care putini se gandesc. Asta pentru ca lumea este plina de ciudatenii geopolitice care influenteaza si lumea transportului aerian.

Hawaii domina topul

Pozitia indepartata a insulelor hawaiene, in raport cu continentul american, inseamna ca zborurile din jumatatea de est a tarii sunt unele dintre cele mai lungi zboruri interne din lume. De fapt, in ceea ce priveste zborurile fara verificare a pasaportului, se poate spune ca acestea sunt cele mai lungi interne din lume.

* Honolulu - Boston: 5.095 mile - 12 ore

* Honolulu - New York: 4.983 mile

* Honolulu- Washington: 4.817 mile

Rusii au cel mai lung zbor continental

Tinand cont ca Rusia este chiar mai intinsa decat Statele Unite continentale, si aici exista zboruri interne foarte lungi. De fapt, aici ar fi cel mai lung care nu trece peste vreun teritoriu international sau vreo apa de orice fel, spre deosebire de zborurile spre Hawaii, care survoleaza Pacificul. Acesta ar fi de la Sankt Petersburg pana la Vladivostok, care se afla la 5.890 de mile distanta.

Franta si teritoriile de peste mari

Aici lucrurile devin interesante. Franta si-a manifestat un interes deosebit in mentinerea teritoriilor sale de peste mari, iar unele dintre ele sunt foarte departe de Paris. Cele 12 teritorii "outre-mer" ale sale functioneaza, in multe cazuri, ca orice alt "departament" francez in sens oficial, astfel incat, zborurile care le leaga de Paris se pot spune ca sunt interne.

* St. Denis, Reunion - Paris: 5.809 mile

* Cayenne, Guyana - Paris: 4.401 mile

* Fort de France, Martinica - Paris: 4.259 mile

Pandemia de anul trecut a avut insa ca efect crearea celui mai lung zbor intern efectuat vreodata. Zborurile din Papeete (Polinezia Franceza) catre Paris se opresc, cu escala, in mod traditional la Los Angeles, dar in cateva ocazii Air Tahiti Nui si mai tarziu French Bee au zburat pe acest traseu fara oprire. In orice caz, premiul pentru cel mai lung zbor intern operat vreodata s-a acordat rutei: Papeete (PPT) - Paris (CDG): 9.765 mile - 17 ore.

Olandezii ajung in Caraibe

Desi oarecum umbrit de Franta, Regatul Tarilor de Jos include, de asemenea, cateva teritorii insulare din Caraibe, cu un numar important de zboruri directe din Amsterdam in perioade normale. Si, de fapt, acestea s-ar putea clasa drept unele dintre zborurile interne de top, chiar si peste multe dintre cele franceze.

* Aruba - Amsterdam: 4.898 mile

* Curacao - Amsterdam: 4.871 mile

* Bonaire - Amsterdam: 4.844 mile

* St. Maarten - Amsterdam: 4.312 mile

Mutarea prin care Dan Petrescu il umple de bani pe Hagi

Sorana Cirstea, mesaj acid pentru australieni: "Detentia se termina, dupa 351 ore intr-o camera fara fereastra"

Pe ce cheltuie banii Naomi Osaka. Achizitie de rasunet pentru japoneza

FOTO Simona Halep, poza romantica alaturi de iubit pe terenul de tenis in Australia

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Alertă teroristă la Paris. Un bărbat suspectat că a intrat cu explozibili în consulatul Iranului a fost arestat VIDEO
Alertă teroristă la Paris. Un bărbat suspectat că a intrat cu explozibili în consulatul Iranului a fost arestat VIDEO
Un bărbat care purta o vestă ce părea să conțină materiale explozive a pătruns vineri, 19 aprilie, în clădirea consulară a Iranului din Paris. Forțele speciale franceze au înconjurat...
#zbor, #Paris, #papetee, #17 ore, #intern, #Franta, #Polinezia , #stiri magazin