""
Ziare.com

10 lucruri ciudate care, se pare, te fac mai destept

Sambata, 15 Decembrie 2012, ora 12:18

   

10 lucruri ciudate care, se pare, te fac mai destept
Inteligenta este o calitate foarte apreciata, asa ca oamenii de stiinta s-au grabit sa realizeze numeroase studii pe acest subiect. Desi concluziile acestora nu sunt adevaruri general valabile, ele arata intr-o oarecare masura o conexiune intre anumite detalii si un grad de inteligenta crescut.

Listverse a adunat informatiile prezentate in aceste cercetari si a realizat un clasament al lucrurilor care, se pare, ne fac mai inteligenti. Daca unele te vor suprinde sau intriga, tine minte ca ele nu fac altceva decat sa prezinte date restranse, ce nu pot fi inca generalizate.

Preferinta pentru mana stanga

Creierul este impartit in doua emisfere care au, cu mici exceptii, cam aceleasi functii. Partea dominanta a acestuia este cea care ne imparte in stangaci si dreptaci. Unele studii au aratat ca stangacii au inregistrat scoruri mai bune la testele de inteligenta, teste pe care le-au terminat mult mai repede decat dreptacii.

Homosexualitatea

Un studiu controversat realizat anul acesta arata o oarecare legatura intre homosexualitate si inteligenta. Cei care au obtinut scoruri mai bune la testele la care au fost supusi au avut si un numar mai mare de parteneri homosexuali de-a lungul vietii.

Oamenii de stiinta cred ca motivul ar fi faptul ca aceste persoane se simt discriminate, respinse de societate, motiv pentru care ele s-au implicat mai mult in definitivarea studiilor, simtind nevoia sa se remarce astfel.

Ordinea nasterii

In general, primii nascuti sunt mai inteligenti decat fratii lor, arata studiile care au cercetat nivelul de inteligenta si ordinea nasterii. Pe langa aceasta concluzie a carei cauza exacta nu se cunoaste, expertii au mai precizat ca modul in care un copil este tratat in familie ii influenteaza foarte mult IQ-ul.

Convingerile religioase

Persoanele foarte religioase au inregistrat scoruri mai mici la testele de inteligenta decat cei care s-au declarat atei sau agnostici. In tarile in care cei mai multi oameni sunt atei sau agnostici se afla, se pare, cei mai multi oameni inteligenti.

Pilozitatea

Pilozitatea si nivelul de educatie au fost subiectele unui studiu realizat asupra barbatilor. La final, s-a constatat ca studentii si cei care erau proaspat absolventi aveau mai mult par decat cei care nu aveau studii superioare. De asemenea, si studentii care excelau in domeniul ales aveau un grad de pilozitate mai ridicat decat colegii lor mai putin pregatiti.

Fericirea

Dupa ce, mult timp, tristetea, anxietatea si depresia au fost asociate geniului, studii recente au avansat ipoteza conform careia oamenii fericiti ar fi cei mai inteligenti. Una dintre concluzii a fost si aceea ca persoanele cu un IQ mic sunt mult mai predispuse tristetii decat cele cu o inteligenta peste medie.

Excentricitatea

Academicienii si intelectualii din sfera creativa par a avea o trasatura comuna: excentricitatea. Modul de comportament ceva mai diferit, neincadrarea in anumite norme, nebunia aceea frumoasa, apreciata de multi, este prezenta la foarte multi oameni din sferele inalte.

Consumul de alcool

Studii controversate au avut in vedere evolutia mai multor copii britanici pe parcursul mai multor ani. Astfel, se pare ca era mult mai probabil ca cei inteligenti sa fie consumatori de alcool. Rezultate similare s-au inregistrat si in studii din Statele Unite ale Americii.

Tulburarea bipolara

Anumite forme ale bolilor psihice au fost corelate inca din cele mai vechi timpuri cu inteligenta. Asta confirma si un recent studiu realizat in Suedia, in care s-a evaluat probabilitatea aparitiei anumitor boli mintale in cazul subiectilor cu performante intelectuale diferite. Studentii cu un grad de inteligenta ridicat erau de 4 ori mai predispusi sa fie diagnosticati mai tarziu cu afectiunea numita tulburare bipolara.

Consumul de ciocolata

Desi beneficiile consumului de ciocolata sunt binecunoscute, nimeni nu s-ar fi gandit ca si nivelul de inteligenta se afla printre ele. In gluma sau nu, cercetatorii au demarat recent un studiu in care au notat numarul laureatilor premiului Nobel al unei tari si cantitatea de ciocolata consumata pe cap de locuitor. Rezultatul a fost unul cert: in tarile care au dat mai multi premianti se mananca si o mare cantitate de ciocolata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9800 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ahaaaaa...deci...

printre altele, tre sa ne facem homo...si sa nu mai credem in Dumnezeu...ca sa fim inteligenti...io nu...io prefer sa merg mai departe asa cum sunt...Viva Dios...Oooleee...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor