Barbatii "macho" au un miros anume

Sambata, 28 August 2010, ora 10:06
5096 citiri
Barbatii "macho" au un miros anume

Se spune ca barbatii transpira, iar femeile stralucesc. Insa barbatii "adevarati" au un miros al lor - este concluzia la care a ajuns un grup de cercetatori germani.

Potrivit studiului realizat de acestia, citat de Daily Mail, barbatii "macho" au un miros special, care atrage femeile. Sexul frumos este vizibil impresionat de mireasma emanata de "masculii alfa" pentru ca este constient de puterea lor. Femeile sunt convinse, cel putin in subconstient, ca barbatii puternici le vor face copii sanatosi, mai afirma studiul.

Psihologii germani au analizat si legatura dintre transpiratia unui barbat si nivelul de agresiune de care este capabil. In timpul unui turneu de badmington, echipa de cercetatori a atasat de bratele jucatorilor niste tampoane de bumbac, dupa care au cerut femeilor-voluntar sa le miroasa. Masurandu-le nivelul de excitare, cercetatorii au ajuns la concluzia ca femeile sunt mai atrase de barbatii cu muschii mai mari.

Echipa de la Universitatea din Dusseldorf a mai ajuns la concluzia ca hormonii femeii sunt "ravasiti" de nivelul de testosteron emanat de barbati in timpul unor activitati dominante.

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Sursa: Ziare.com