Calatoria in timp este posibila, sustine un apreciat fizician american (Video)

Luni, 26 August 2013, ora 22:28
6859 citiri
Calatoria in timp este posibila, sustine un apreciat fizician american (Video)

Eric Davis, un astrofizician american de la Institutul de studii avansate Earth Tech International din Austin, sustine ca o calatorie in timp este posibila. El considera ca masina timpului poate fi realizata, iar cel mai bun mijloc ar fi gaura de vierme.

Conceptul masinii timpului este de obicei evocat in filmele science-fiction, dar conform teoriei generale a relativitatii a lui Einstein, calatoria in timp nu reprezinta doar o fantezie, potrivit Live Science.

Fizicienii au fost capabili sa trimita particule numite muoni, care sunt similari cu elctronii, inainte in timp prin manipularea gravitatiei din jurul lor. Aceasta nu inseamna ca dezvoltarea tehnologiei va permite prea curand trimiterea oamenilor 100 de ani in viitor.

Calatoria in timp in trecut este mai putin inteleasa. Totusi, astrofizicianul Eric Davis sustine ca este posibila. "Tot ce ai nevoie este o gaura de vierme, care este un pasaj teoretic prin spatiu-timp, care a fost prezis de teoria relativitatii. Puteti merge in viitor sau in trecut cu ajutorul gaurilor de vierme", a spus Davis.

Existenta gaurilor de vierme nu s-a dovedit pana acum, iar in cazul in care vor fi descoperite, ele ar fi, se presupune, prea mici pentru ca un om sa incapa inauntru acestora.

Cu toate acestea, fizicianul a publicat o lucrare in revista American Institute of Aeronautics and Astronautics, in care afirma faptul ca masina timpului si gaura de vierme ar putea exista si s-ar putea folosi ca un mijloc de a calatori inapoi in timp.

Potrivit lui Davis, o gaura de vierme ar permite unei nave sa calatoreasca dintr-un punct intr-altul cu o viteza mai mare decat a luminii.

"Masinile timpului sunt inevitabile in dimensiunea noastra fizica spatiu-timp. Gaurile de vierme implica masini ale timpului, iar predictia gaurilor de vierme a dat nastere la un numar mare de cercetari in ceea ce priveste masinile timpului", a declarat fizicianul.

Una dintre problemele-cheie ale teoriilor calatoriei in timp este ca fizicienii sa fundamenteze argumentele lor fie in teoria relativitatii, fie in teoria cuantica, ambele fiind incomplete din acest punct de vedere.

Expertii trebuie sa gaseasca o modalitate de a transpune cele doua teorii intr-una singura, numita teoria gravitatiei cuantice. Aceasta va servi ca baza pentru continuarea studiilor privind calatoria in timp.

Citeste si:
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri, 17 august, că a cerut Comisiei Europene reducerea substanţială a livrărilor de vaccin împotriva Covid-19 pentru acest an şi...
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...