Ce culoare trebuie sa aiba masina ta ca sa nu fie furata?

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 20:05

   

Ce culoare trebuie sa aiba masina ta ca sa nu fie furata?
Cand vrei sa-ti iei o masina noua, tine cont de faptul ca nuanta pe care vehiculul o are influenteaza considerabil probabilitatea ca acesta sa fie furat. Mai precis, riscul sa ramai fara el poate creste pena la 50%.

Cu cat mai populara este culoarea pe care acesta o are, cu atat e mai mare probabilitatea de a ramane fara masina, conform Life's Little Mysteries, care citeaza un studiu realizat in Olanda. De exemplu, probabilitatea ca o masina roz sa dispara e aproape de zero.

Cercetatorii de la Universitatea Tilburg au constatat ca cele mai multe masini cumparate in Europa sunt cele negre, albastre sau argintii/gri. In ultimii ani, s-a constatat ca cei care-si achizitioneaza un automobil au devenit mai conservatori, macar cand vine vorba de culoarea acestuia.

La nivel mondial, 86% dintre masinile vandute in 2009 au fost in aceste nuante. Retsul de 14% au fost automobile verzi, galbene, rosii, oranj si roz.

Aceste date au fost comparate cu masinile furate in Olanda in perioada 2004 - 2008. Asa cum era de asteptat, s-a constatat ca cele mai furate masini au fost cele negre albastre si argintii/gri.

Motivul pentru care hotii se orienteaza catre masini astfel vopsite este acela ca 85% dintre automobilele subtilizate sunt vandute apoi, iar preferintele clientilor din nou stabilesc regula.

Ipoteza ca o masina fistichiu colorata ar atrage atentia autoritatilor nu are relevanta, din moment ce la inceputul anilor '90, cand rosul era trend, hotii nu se temeau sa fure masini astfel vopsite.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3109 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor