Ce se intampla cu oamenii in vid?

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 11:45
4071 citiri
Ce se intampla cu oamenii in vid?

Cat timp am putea sa supravietuim in vid? Corpul uman explodeaza in vid? Am putea supravietui? Cat timp ramanem constienti in vid?

Cateva raspunsuri rapide la intrebarile de mai sus sunt: Am supravietui aproximativ 90 de secunde, nu am exploda si am ramane constienti pentru aproximativ 10 secunde.

Editia a doua a lucrarii Bioastronautics Data dezvaluie intr-un capitol dedicat efectelor presiunii barometrice, amanunte cu privire la studiile efectuate pe animale in ceea ce priveste supravietuirea in vid.

Autorul cartii sustine ca expunerea la vid duce la aparitia unei serii de convulsii generalizate, urmate la scurt timp de paralizie. De asemenea, in urma studiilor s-a constatat ca dupa primele zece secunde de la expunerea brusca a unui om la vid, acesta isi pierde cunostiinta.

Potrivit io9, acelasi studiu indica si faptul ca la nivelul tesuturilor moi se vor forma vapori de apa, lucru ce va produce umflarea corpului, dublandu-i astfel volumul. Si ritmul cardiac va suferi modificari dupa decompresie. Acesta poate inregistra o crestere la inceput si o scadere rapida ulterior. Astfel, nu va exista o circulatie a sangelui eficienta.

De asemenea, in timpul decompresiei, vaporii de apa vor iesi spre exterior prin caile respiratorii, generand in acest fel racirea cavitatii bucale si a nasului.

Desi starea generala va fi critica in urma unei decompresii, specialistii presupun ca, daca recompresia la o presiune tolerabila (200 mmHg) se face intr-un interval cuprins intre 60 si 90 de secunde, ar putea exista sanse de supravietuire si, eventual, de recuperare rapida.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#oameni vid studiu, #explozie oameni vid , #studii