De ce sa nu iti cumperi brad si luminite de Craciun

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 22:47
5586 citiri
De ce sa nu iti cumperi brad si luminite de Craciun
Foto: freefoto.com

Bradul a devenit un simbol al Craciunului si al Sarbatorilor de iarna. Totusi, prezenta lui si a instalatiilor luminoase nu este recomandata, arata un nou studiu.

Un articol din revista Journal of Experimental Social Psychology arata ca decoratiunile de Craciun influenteaza starea sufleteasca a oamenilor, informeaza Live Science. Cei care nu sarbatoresc se simt nesiguri si au mai putina incredere in propria persoana.

Un studiu similar precedent din 2009 arata ca, de exemplu, femeile dezvolta sentimente de respingere fata de calculatoare, din cauza utilizarii lor in principal de catre barbati. Acum, studiile au fost efectuate asupra unor subiecti de confesiuni religioase diferite.

S-a constatat ca pomul de Craciun nu ii influenteaza in aceeasi masura pe oameni si nu le creeaza tuturor senzatia de sarbatoare si de vacanta, asa cum se spune in general. Studiul a fost efectuat de psihologul Michael Schmitt, de la Universitatea Simon Fraser, din British Columbia, Canada. Cei care nu sarbatoresc Craciunul au declarat ca prezenta bradului in camera le-a creat sentimente de nesiguranta.

Scopul studiului a fost de a vedea cum ii influenteaza astfel de simboluri pe cei care nu sarbatoresc Craciunul. Se sugereaza, astfel, ca ar fi mai corect fata de ceilalti ca aceste simboluri sa nu fie afisate in locurile publice.

In acest mod s-ar respecta diversitatea si dreptul celorlalti de a nu fi "agresati" de ele. Pentru a-i integra si pe ceilalti in societate, ar trebui sa facem cateva mici schimbari in modul in care aratam ca sarbatorim Craciunul.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...