Ziare.com

Dovezi ale vietii dupa moarte, obtinute de oamenii de stiinta

de George Titus Albulescu
Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 08:04

   

Dovezi ale vietii dupa moarte, obtinute de oamenii de stiinta
Un studiu complex realizat de catre oamenii de stiinta de la Universitatea din Southampton, Marea Britanie, prezinta dovezi ale vietii dupa moarte.

Cercetatorii au descoperit ca in experientele din apropierea mortii oamenii pot ramane constienti, intr-o anumita masura, chiar si atunci cand creierul s-a oprit complet din functionare.

Expertii au examinat mai mult de 2.000 de persoane ce au suferit atacuri cardiace in 15 spitale din Marea Britanie, Statele Unite si Austria. Ei au descoperit ca aproape 40% dintre cei care au supravietuit au experimentat un fel de "constientizare" in perioada in care au fost in moarte clinica, potrivit The Province.

Exista viata dupa moarte si Raiul?

O persoana chiar si-a amintit ca si-a parasit trupul in intregime si a urmarit resuscitarea sa dintr-un colt al camerei.

In ciuda faptului ca a fost inconstient si "mort" timp de trei minute, un asistent social in varsta de 57 de ani din Southampton a povestit actiunile personalului medical in detaliu si a descris sunetul aparatelor.

"Creierul nu poate functiona atunci cand inima a incetat sa mai bata. Dar in acest caz, pacientul pare ca ar fi ramas constient si in perioada de trei minute cand inima nu a mai batut, chiar daca de obicei creierul se opreste in 20-30 de secunde dupa ce inima s-a oprit.

Omul a descris tot ceea ce s-a intamplat in camera, dar mai important el a auzit doua semnale sonore ale unui aparat care face un zgomot la un interval de trei minute. Deci am putut cronometra cat timp a durat experimentul", a spus dr. Sam Parnia, care a condus studiul.

Din 2060 de pacienti care au avut stop cardiac, 330 au supravietuit si 140 au declarat ca au ramas constienti, intr-o anumita masura, in timp ce erau resuscitati.

Unul din cinci pacienti a spus ca a simtit un sentiment neobisnuit de liniste, in timp ce o treime au declarat ca timpul s-a incetinit sau a accelerat.

Altii si-au amintit ca au vazut o lumina stralucitoare. Altii au povestit ca au trait sentimente de teama sau inec. In plus, 13% dintre pacienti s-au simtit separati de corpul lor.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 20542 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un rezultat uimitor al studiului

care arata ca omul nu moare imediat ce inima se opreste. Asta ar putea fi o dovada ca sufletul poate exista si dupa moarte oamenilor.

 

Nu-i chiar asa..

..vezi ca sint pe Discovery niste documentare foarte interesante si documentate,care trateaza problema.Papagalul asta de asa zis jurnalist ne povesteste ce a inteles el din documentare.
Deci era vorba despre faptul ca in situatii critice se pot genera de catre creier tot felul de senzatiisi/sau false perceptii.Mai era un experiment cu un individ izolat intr-o camera cu o casca pe cap in care se puteau genera cimpuri magnetice.Functie de cimpul generat,individul vedea tot ce vad 'vizionarii'.ingeri,tunele,lumini,bla bla...Mai citeste almanahe...!

Sunteți un pic prea entuziast

Domnule "Hot Brain" :). Aceste studii arată ca omul poate fi conștient și după ce inima nu mai bate, ca poate revitalizat, nicidecum ca omul ar avea un suflet nemuritor.
Ca un subiect de analiză va propun un verset din Eclesiastul 3:19,Biblia Ortodoxa:" Căci soarta omului si soarta dobitocului este aceeasi: precum moare unul, moare si celălalt si toti au un singur duh de viată, iar omul nu are nimic mai mult decat dobitocul." Cum explicați? Numai bine!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor