Ziare.com

Generatia anti-alcool? Tinerii se lasa mai putin influentati de vicii

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 12:33

   

Generatia anti-alcool? Tinerii se lasa mai putin influentati de vicii
Tinerii devin din ce in ce mai intoleranti fata de prietenii lor care beau alcool si putini dintre ei se lasa influentati de vicii precum alcoolul, drogurile sau tigarile, arata ultimele statistici din Marea Britanie.

Proportia tinerilor intre 11 si 15 ani care beau alcool a scazut, in 2010, fata de 2009, de la 51 la 45 la suta, scrie The Daily Mail.

Datele publicate de Centrul de Informare NHS arata ca numarul tinerilor care sunt afectati de vicii scade constant, din 2003, cand aproape doua treimi dintre adolescentii din Marea Britanie consumau frecvent alcool si fumau.

Cu toate acestea, tinerii care beau alcool o fac "pe picior mare", sase din zece afirmand ca beau cel putin patru litri de bauturi alcoolice saptamanal.

In ce priveste fumatul, 27 la suta dintre respondenti au afirmat ca fumeaza, fata de 44 la suta in 2001. Studiul a fost facut pe un esantion reprezentativ de 7.300 de tineri, din 246 de scoli din Marea Britanie.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2841 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Care generatie anti-alcool ?

Organizația Mondială a Sănătății a dat publicității ultimul raport cu privire la consumul de alcool in lume, studiu intitulat "Global Status Report on Alcohol and Health 2011". Cateva concluzii, din parcugerea rapidă a textului:

-La nivel global, 6.2% din totalul morților in randul populației masculine se datorează alcoolului, spre deosebire de doar 1.1% in cazul femeilor;
-Alcoolul ucide anual 2.5 milioane de oameni, mai mulți decat o face HIV/SIDA sau tuberculoza;
-Cel mai mare consum de alcool se intalnește in țările Europei Centrale și de Est, la care se adaugă Rusia;
-Media globală a consumului de alcool in 2005 a fost de 6.13 litri pe cap de locuitor, pentru persoane mai mari de 15 ani;
-Tarile musulmane au un consum redus de alcool.
-Se recomanda ca cea mai eficientă metodă de a reduce consumul de alcool creșterea taxelor aplicate producerii și comercializării băuturilor alcoolice;(aici sunt sceptic)
-Consumul de alcool a rămas relativ stabil in intervalul 1990-2005;
-Cele mai consumate băuturi alcoolice sunt băuturile spirtoase (45.7%), berea (36.3%) și vinul (8.6%);
In ceea ce privește Romania, conform statisticilor WHO, romanii depășesc binișor media europeană (12.2 l/an) la consumul de alcool, cu 15.3 litri/an. La acest capitol suntem in aceeași "ligă" cu Rusia (15.7 litri/an) și Ucraina (15.6 l/an), depășind clar Franța (13.7 l/an), Marea Britanie (13.4 l/an) sau Polonia (13.3 l/an), in timp ce nemții (marii băutori de bere)consuma "doar" 12.8 litri/an. Insă cei mai mari băutori din Europa și din lume sunt, de departe, moldovenii, cu 19.2 litri de alcool băuți anual. Pe locul doi vin cehii, cu 16.5 l/an.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor