Geniul, tradat de cateva semne la care nu te astepti - Te incadrezi?

Duminica, 22 Decembrie 2013, ora 18:40
18253 citiri
Geniul, tradat de cateva semne la care nu te astepti - Te incadrezi?

Chiar daca nu reusesti sa inchei o partida de sah din cinci mutari, chiar daca nu ai invatat pana la 17 ani 15 limbi straine, tot mai ai o sansa sa fii geniu. Adesea, oameni cu un IQ superior au activitati sau trasaturi pe care nimeni nu le asociaza cu inteligenta. Asa ca sanse exista sa fii un geniu nedescoperit.

Pasare de noapte

Astfel, a fi pasare de noapte poate trada un geniu pentru simplul fapt ca acesti oameni au o tendinta naturala de a ignora ceea ce ceilalti, in general, considera acceptabil. Oamenii inteligenti par sa aiba agenda proprie si propriul program. Un studiu recent realizat la Scoala de Economie din Londra a aratat ca insomnia este o trasatura a elitei intelectuale, informeaza Listverse.

S-a descoperit ca pe masura ce IQ-ul urca, scade numarul orelor dormite pe noapte. Se presupune ca mintea prea activa nu reuseste sa se linisteasca sau sa se relaxeze atat de usor sau pur si simplu ca orele linistite din noapte servesc scopurilor personale ale celui in cauza.

Piept generos

Oricat de ciudat ar parea, exista o legatura stransa intre bustul femeilor si IQ. Un studiu de anvergura a ajuns la concluzia ca femeile voluptoase au, in medie, un IQ cu 10 puncte mai mare decat suratele lor mai putin daruite de natura.

Nu exista o explicatie pentru acest fenomen, insa exista voci care spun ca hormonii care controleaza marimea bustului si fermitatea sa sunt mai abundenti intr-un corp unde si creierul e mai dezvoltat si functioneaza mai bine.

Ochi albastri

Exista teorii conform carora ochii pot oglindi plusurile unei persoane, atuurile sale in materie de gandire. Desi e simplist sa spui ca un om cu ochi albastri are o gandire superioara unuia cu ochi caprui, se crede ca primii au o gandire strategica mai buna. Sunt amintiti aici oameni precum Carl Sagan sau Stephen Hawking, ambii cu ochi albastri.

Teoria acceptata in multe cercuri este ca oamenii cu ochi caprui sunt adeptii unui raspuns rapid, ceea ce ii face foarte potriviti pentru activitati precum sportul sau discipline unde reactia rapida face diferenta. In ceea ce priveste IQ-ul, avantajati sunt insa cei cu ochi albastri.

Altfel de hobbiuri

Despre mai toate geniile se stie ca au avut sau au hobbiuri neobisnuite, care nici macar nu pot fi incadrate in sfera elitismului. Astfel, Stephen Hawking scrie carti pentru copii, iar lui Einstein ii placea sa navigheze. Oamenii de stiinta cred ca astfel de activitati sunt vitale pentru refacerea creierului, dupa perioadele lungi de concentrare intensa.

Unii oameni de stiinta sunt convinsi chiar ca o tendinta de a prefera hobbiurile legate de sporturile de apa este un indicator al IQ-ului superior.

Boli mintale

Oamenii inteligenti sunt, in marea lor majoritate, niste ciudati. Aproape fiecare om catalogat ca fiind geniu a avut macar o excentricitate, daca nu chiar mai multe. Se crede ca un creier care se dezvolta in afara spectrului normal al intelegerii umane se adapteaza diferit la mediu, iar asta poate insemna ceea ce noi catalogam "boli mintale" de tot felul.

Astfel, se stie ca Tesla se temea de firele de par, Da Vinci cu siguranta suferea de ADHD si lista ar putea continua. A fi ciudat, altfel este o trasatura a geniilor. Poate tocmai "ciudatul" de langa tine e un geniu nedescoperit.

Niste singuratici

S-a observat ca persoanele cu un IQ superior au parte de mai putine clipe de intimitate in doi decat restul. Nu e vorba ca nu si-ar dori, dar in cazul lor explicatia e alta. Testosteronul, responsabil de trasaturile masculine in cazul barbatilor, lucreaza in contradictie cu substantele aflate in mod natural in organism ce influenteaza inteligenta. Mai mult, s-a aratat ca testosteronul, care raspunde si de activitatea sexuala, inhiba chiar inteligenta.

In plus, oamenii inteligenti sunt mai constienti de riscuri. Sexul in vremurile moderne nu e o activitate lipsita de riscuri, asa ca un om cu IQ mare percepe sexul ca pe un risc ce nu e necesar.

Un studiu realizat pe subiecti de la universitati de top din lume a aratat ca numarul de parteneri sexuali era considerabil mai mic pe masura ce IQ-ul era mai mare. Diferenta s-a dovedit notabila cand s-a facut comparatia cu tineri care nu erau studenti ai acestor universitati, cu o inteligenta medie. Si rata celor care nu facusera sex niciodata era cu 45% mai mare.

Substante periculoase

Pana si oamenii de stiinta au fost surprinsi de rezultatele unui studiu privind drogurile ilegale. Cercetarea, realizata pe 8.000 de subiecti, a aratat ca persoanele cu un IQ mare erau mult mai dispuse sa incerce drogurile ilegale.

Desi ai crede ca oamenii inteligenti sunt constienti de riscurile pe care le prezinta consumul de droguri, un astfel de comportament poate fi explicat de faptul ca cei cu un IQ superior sunt mai deschisi la experiente noi, aceasta fiind una dintre ele. Si alcoolul intra in aceasta categorie.

In mod interesant insa, acesti subiecti erau si cei care nu fumau, aveau un regim alimentar sanatos si se bucurau de un statut superior in comunitatile lor, atat din punct de vedere social, cat si economic. Concret, cei cu un IQ mare erau cu 50% mai dispusi sa incerce amfetamine si cu 65% mai atrasi de ideea de a inghiti o pastila de ecstasy.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#semne geniu, #semnalmente genii, #trasaturi genii, #semne IQ superior, #indicatori inteligenta superioara, #IQ peste medie semne , #studii