Inversarea polilor magnetici ai Pamantului aduce sfarsitul lumii?

Luni, 07 Februarie 2011, ora 23:03
11359 citiri
Inversarea polilor magnetici ai Pamantului aduce sfarsitul lumii?
Foto: Pravda

Inceputul anului 2011 s-a remarcat prin furtuni deosebit de puternice in intreaga lume. Explicatia ar putea sta in schimbarea polilor magnetici ai Pamantului.

Acesta ar putea fi doar inceputul unui lung sir de super-furtuni care vor avea loc pe Pamant. Ultima a fost cea din America de Nord, care a ingropat aceasta parte a continentului in zapada, informeaza Pravda.

Si in Marea Britanie a avut loc un asemena eveniment meteorologic de proportii uriase, la sfarsitul anului 2010. Estul Australiei a fost, de asemenea, lovit de furtuni nemaivazute. Urmarea a fost foarte neplacuta, rezultand inundatii dezastruoase pentru locuitorii din acea zona a tarii.

In plus, aceasta tara a fost lovita si de uraganul Yasi de categoria 5. Cu adevarat inspaimantatoare au fost imaginile in care rechinii fusesera dusi de apa pe strazile unor orase.

150 de milioane de locuitori din SUA au fost afectati de furtunile de zapada care au lovit tara. Oamenii de stiinta, analizand schimbarea polilor magnetici, sustin ca nu vom scapa de asemenea evenimente in viitor. Este ceea ce sustine cercetatorul Terrence Aym.

Se pare ca o schimbare petrecuta in campul electromagnetic al Soarelui interfereaza cu cel al Pamantului, influentand inclusiv dinamica miezului planetei noastre. De asemenea, sunt influentati curentii oceanelor si chiar conditiile meteorologice. Schimbarea polilor magnetici se accelereaza, dupa cum indica studiile stiintifice.

Terrence Aym invoca si rapoarte ale NASA, conform carora campul magnetic al Pamantului prezinta neregularitati. Acestea ar afecta tiparul vantului din ionosfera si troposfera. In viitor, dupa cum avertizeaza un raport emis de o agentie federala (NOAA), furtuni nemaivazute ar putea chiar sa curete de pe fata Pamantului o mare parte din statul California, SUA.

Publicatia The Economist sustine, conform sursei citate, ca, in viitor, ar fi posibil si ca Pamantul sa nu mai aiba camp magnetic. Cel putin pentru o perioada. Inversarea polilor magnetici ai Pamantului are loc la un interval de 500.000 de ani, iar ultima s-a petrecut acum 780.000 de ani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#inundatii cutremure inversare poli magnetici, #incalzire globala poluare sua australia , #studii