Linistea, contraproductiva - muzica, ascultata la munca, mareste creativitatea

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 13:16

   

Linistea, contraproductiva - muzica, ascultata la munca, mareste creativitatea
Un radio ascultat in surdina la munca, chiar zgomotul vocilor colegilor care vorbesc cu o tonalitate normala reprezinta fundalul ideal pentru a deveni mai productivi la serviciu.

In schimb muzica, ascultata in fundal, nu doar ca ne face mai productivi, insa mareste si creativitatea, a aratat un studiu recent, citat de Daily Mail.

Chiar si in zgomotul constant al unui restaurant sau local suntem mai creativi decat in linistea de la birou. O discutie purtata la o alta masa are de obicei intensitatea de 60 de decibeli, actionand asupra creierului ca un zgomot de fond.

Singura conditie este ca intensitatea zgomotului sa nu depaseasca 70 de decibeli, adica acela facut de o masina care trece prin imediata vecinatate.

Proferoul Ravi Mehta, din cadrul Universitatii Illinois, a studiat felul in care creierul proceseaza informatia la diferite niveluri de zgomot, observand ca atunci cand intensitatea acestuia este prea mare, cum e cea de 85 de decibeli (zgomotul din trafic), suntem distrasi.

Experimentele intreprinse de acesta au aratat ca o intensitate a zgomotului de 70 de decibeli ajuta gandirea abstracta. Acesta este poate motivul pentru care ideile bune nu ne vin acasa, in liniste, in timp ce facem eforturi pentru a gasi solutia la o problema care ne framanta, ci intr-o cafenea, cand nici nu ne asteptam, ori chiar seara, in pub.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1716 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor