Lucruri pe care le poti spune despre cineva doar privindu-l

Duminica, 20 Ianuarie 2013, ora 13:56
7778 citiri
Lucruri pe care le poti spune despre cineva doar privindu-l

Bineinteles ca nu ar trebui sa judeci pe cineva doar privindu-l. Insa, din pacate, uneori nu ai timp de discutii relevante si e in firea omului sa-si construiasca o parere despre cineva din primele cateva secunde.

Nu o data stiinta s-a oprit asupra detaliilor care construiesc ansamblul, scotand la iveala lucruri neasteptate. Unul dintre acestea il constituie informatiile pe care le releva despre noi incaltamintea. Si nu e vorba despre bocancii butucanosi purtati de fanii muzicii rock sau de sandalele hippiotilor.

Incaltamintea dezvaluie personalitatea

Desi nu pot fi tradate simpatiile politice doar privind pantofii cuiva, informatii precum personalitatea si eventual starea de anxietate sunt transmise cu usurinta. Degeaba pretinzi ca ai ales in graba o pereche de pantofi care pareau confortabili si ieftini. In realitate, acestia se muleaza perfect pe personalitatea ta.

Astfel, daca persoana din fata ta are incaltamintea impecabila, noua sau extrem de bine intretinuta, poate suferi de anxietate, relateaza Cracked. Persoanele cu pantofi practici tind sa fie prezente agreabile, iar cele calme par sa nu se mai sature de incaltaminte care pare deloc confortabila, greu de purtat.

Cei agresivi poarta aproape intotdeauna ghete pana la glezna, au mai observant oamenii de stiinta.

Cei carora le plac dulciurile sunt niste "dulci"

Nu mai putin de cinci studii au confirmat ceea ce, intuitiv, stim cu totii. Persoanele care mananca dulciuri sunt considerate placute, de incredere, simpatice, deschise, nostime, de preferat celor care opteaza pentru gustarile sarate.

Nu doar ca asa sunt percepute de ceilalti, dar chiar asa sunt in realitate, au conchis cercetarile, in urma testelor de personalitate si chestionarelor la care au raspuns subiectii. Chiar si cei care nu se dau in vant dupa dulciuri stiu ca personalitatea lor nu e atat de agreabila ca a celor carora li se lumineaza fata doar la vederea unei ciocolate.

Nu se stie in ce fel functioneaza aceasta legatura, daca este de tip cauza efect sau nu, insa e clar ca nu e vorba de o coincidenta.

Mama e deprimata daca isi tine copilul in mana dreapta

Cu siguranta nu e usor pentru o femeie sa devina mama. Nasterea vine la pachet, in cazul unei femei din zece, cu depresia, dupa cum arata statisticile. Daca te intrebi cum s-a descurcat mama ta, poti deschide un album foto, cu instantanee cu tine si mama ta din vremea cand erai doar un bebelus. Daca numarul pozelor in care te tine in mana dreapta e mai mare decat al celor in care te tine in mana stanga, deja ai raspunsul la intrebare: suferea de depresie.

O explicatie pentru aceasta "coincidenta" nu exista, insa oamenii de stiinta au observat ca femeile tind sa-si tina copilul cu mana stanga, indiferent de mana dominanta. Cand au vazut ca apar exceptii, au investigat serios problema, asa aparand si concluzia aparent ciudata.

Fata simetrica = bogatie; chip asimetric = lider innascut

Tot stiinta a aratat ca pentru cei cu trasaturi simetrice ale chipului viata pare mai usoara. Succesul le pare inscris in gene, daca prin succes intelegi un cont sanatos in banca.

Daca nu ai avut norocul sa te nasti cu trasaturi perfect echilibrate, nu e totul pierdut pentru tine. In cazul tau, probabilitatea de a deveni un bun lider este mare, relateaza Cracked, care citeaza un studiu realizat pe aceasta tema.

De la o astfel de persoana, cu trasaturi asimetrice, oamenii nu se asteapta la mare lucru, nu se asteapta sa reuseasca, de unde si inversunarea celui in cauza. Bineinteles ca fara determinare nu vei deveni un lider, insa premisele sunt bune in acest sens. Natura iti da, dar nu-ti baga si-n traista!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#indicii personalitate fizic, #chip asimetric lider, #fata simetrica succes, #depresie post natala simptome, #incaltaminte personalitate, #pantofi personalitate , #studii