Ziare.com

Lucruri surprinzatoare despre stangaci

de Anca Serghescu
Vineri, 06 Mai 2011, ora 11:48

   

Lucruri surprinzatoare despre stangaci
De aproximativ 500.000 de ani suntem, predominant, dreptaci, conform cercetarilor recente. Cu toate acestea, 10 - 12% din populatia globala prefera sa-si foloseasca mai degraba mana stanga. Oamenii de stiinta spun ca exista diferente intre stangaci si majoritatea reprezentata de dreptaci, confirmate de diverse studii.

Conform MSN, una dintre acestea ar fi ca stangacii sunt mai tematori. In cadrul unui experiment recent s-a aratat ca stangacii care au urmarit un pasaj de 8 minute din Tacerea Mieilor au avut mai multe simptome de stres post-traumatic decat subiectii dreptaci.

O posibila explicatie ar fi aceea ca emisfera dreapta, dominanta in cazul stangacilor, are mai mult de-a face cu raspunsul la frica, dupa cum explica dr. Carolyn Choudhary, din cadrul Universitatii Regina Margaret din Edinburgh, citata de The Telegraph.

Tot stangacii sunt si mai nervosi, mai furiosi. Stangacii si persoanele ambidextre sunt mai susceptibili la emotiile negative, inclusiv furia. Potrivit unui unui studiu de mica anvergura, publicat anul trecut in Journal of Nervous and Mental Disease, creierul persoanelor stangace proceseaza emotiile diferit de cel al dreptacilor, existand mai multa comunicare intre cele doua emisfere.

Rezultatul: regiunile care produc emotii negative inregistreaza o activitate marita, conform Daily Mail. In plus, dupa cum remarca Time, este posibil ca stangacii sa fie mai nervosi pentru ca lumea e croita pentru majoritatea de dreptaci.

Stangacii sunt mai inhibati. Un studiu realizat la Universitatea Abertay din Scotia, citat de NewScientist, a aratat ca stangacii isi fac mai multe griji in general in legatura cu eventualele lor greseli, sunt mai retinuti, infranandu-si multe dintre porniri.

Stangacii asociaza stanga cu binele. Majoritatea oamenilor, reprezentata de dreptaci, ascociaza dreapta cu binele, iar stanga cu raul. In cazul stangacilor, lucrurile stau invers.

In cadrul unui studiu recent, cercetatorul Daniel Casasanto, din cadrul Universitatii Stanford, a cerut mai multor subiecti sa deseneze o zebra pe care sa o pozitioneze intr-o cutie cu lucrurile bune si un urs panda intr-o cutie cu lucrurile rele. In timp ce dreptacii au plasat zebra in cutia aflata in dreapta, stangacii au plasat-o in stanga.

Stangacii au un avantaj in politica. Politicienii stangaci au numai de castigat din dezbaterile televizate, in timp ce dreptacii pierd. Toti politicienii gesticuleaza cu mana dominanta pentru a-si intari discursul, insa la televizor imaginea e in oglinda, ceea ce inseamna ca un stangaci va parea ca gesticuleaza cu mana dreapta, "pe limba majoritatii", in timp ce un dreptaci va fi dezavantajat de acest tip de confruntare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7605 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

un articol de toata jena

astea sunt doar presupuneri!!! nimic concret, pure BS...

 

Altii zic ca:

-stangacii nu se imbolnavesc de ficat. Cate bordeie atatea obiceie !

 

Eu zic ca nu ii asa !!!

Stingacii se imbolnavesc de ficat !!!!

CARE IMAGINE IN OGLINDA, MHEY DOMANA,/DOMNISHOARA ? CAND VORBESHTI CUI CAREVA, TETE A TETE, NU IL VEZI LA FEL CA IN STICLA ?

Vedetzi Dez_Avantaju' de a gandi Dez_Ordonat ?
Minte, (A)PARE ca si cum ar DISPAREA ...

Vorba (Slova...) Poetului :

"Noi o vedem, da' NU e ..." :)):)):))
Asta imi aduce Aminte de Alta Cestie, da' Fixa RAAAAU de Tot, To'arashi ...

Ragizorii de Film au invatzat la Cursuri ca
daca un Tip se uita printr-un "Benoclu",

ca Gheorghe la De_Zbaterile lu' Ion cu Muierea, Noaptea, musai sa bage Tabla Gaurita ca DOUA Cercuri Intre_Patrunse in Campu' Obiectivului ...

O SIMPLA Exersare a Privitului prin Binoclu ii va da EVIDENTZA ca se vede o SINGURA Gaura, in Forma de CERC, NU Doua, Partzial Supra_Puse ...

Gheorghe, de Pilda, a primit Sfatu' lu' Ion, sa duca 'Benoclu" la magazin si sa ceara banii Indarat, ca EL, ION, ERA LA BAIA MARE ATUNCI ... :)):)):))

IO, va dau Sfatu' sa

1. Privitzi din NOU in TV si sa constatatzi ca avetzi Aceeashi Imagine ca la Tete a Tete ...

2. Privitzi cu ATENTZIE PRIN Binoclu ...
Vetzi vedea UN SINGUR CERC, Campul de Vedere este Perfect Uni_Cicular ...

3. Cand va uitatzi la "Ion" si Nevasta lui, luatzi un Binoclu NAVAL, ca mareshte de 20 de ori (20X), nu de 8X, ca Alea de Camp ... :)):)):))

Vetzi vedea Precis, daca este ION sau Amantele ...:)):)):))

 

"De aproximativ 500.000 de ani suntem..."

Corect, pentru cei care sunt convinsi ca se trag din maimute!
Crestinii insa stiu ca ne aflam in anul 7519 de la Facerea Lumii si in 2011 de la Nasterea Mantuitorului Iisus Hristos.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor