Nu ai primit raspuns la email in doua zile. Ce inseamna asta?

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 17:48
11606 citiri
Nu ai primit raspuns la email in doua zile. Ce inseamna asta?
Foto: Arhiva Ziare.com

De obicei, cei care doresc sa raspunda la un email o fac in ziua in care l-au primit - in primele doua minute mai ales - sau in ziua urmatoare. Daca trec mai mult de doua zile si expeditorul nu a primit un raspuns, atunci, cel mai probabil, nici nu-l va primi, pentru ca acesta este intervalul de timp in care oamenii de obicei raspund, daca doresc acest lucru, releva un studiu recent.

In cadrul cercetarii realizate la USC Viterbi School of Engineering, cea mai vasta ce are in vedere folosirea emailului, s-au luat in considerare factori ca varsta, platforma (laptop, telefon etc.) si timpul ca principali indicatori, relateaza Medical Daily.

S-a descoperit ca 90% dintre oameni raspund la un email in decurs de o zi sau doua din momentul in care l-au primit. Asta, daca isi doresc sa raspunda. Cei mai multi dau "reply" in decurs de doua minute, iar jumatate raspund in mai putin de o ora.

Varsta influenteaza timpul de raspuns, cei mai tineri fiind si mai rapizi. Adolescentii sunt in top, cand vine vorba de rapiditate, lor luandu-le 13 minute sa transmita un raspuns. Urmeaza cei de 20-35 de ani, cu un timp de raspuns de 16 minute.

35% dintre cei de 50 de ani raspund in decurs de 24 de minute. Cei de peste 51 de ani sunt cei mai inceti, acestora luandu-le 47 de minute sa trimita un raspuns expeditorului.

Raspund mai repede cei care navigheaza de pe telefonul mobil, timpul de raspuns fiind dublu daca persoana in cauza are in fata un laptop.

Email-ul te poate ajuta sa salvezi mult timp - Iata cateva trucuri (Video)

In ceea ce priveste sexul, acesta nu pare sa aiba prea mare importanta. Totusi, de obicei timpul de asteptare a unui raspuns pe email e cu patru minute mai lung daca se asteapta un reply de la o femeie.

Pentru a ne face din email si acest tip de comunicare aliati, ideal ar fi sa urmam indeaproape ritmul circadian. Cu alte cuvinte, sa trimitem emailurile dimineata, mai degraba decat noaptea. Emailurile trimise in weekend au de obicei un raspuns mai scurt decat cele expediate in timpul saptamanii.

Te intrebi ce inseamna faptul ca ai primit un raspuns, pe mail, extrem de succint? Nu mare lucru, au descoperit cercetatorii. Emailurile de raspuns formate din cinci cuvinte sunt cele mai comune. Jumatate au mai putin de 43 de cuvinte si doar 30% sunt mai lungi de 100 de cuvinte.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#timp raspuns mail studiu, #varsta folosire email, #politete email timp raspuns, #sex folosire email, #studii email , #studii