Omenirea va disparea in urmatorii 100 de ani?

Luni, 21 Iunie 2010, ora 15:18
9945 citiri
Omenirea va disparea in urmatorii 100 de ani?
Foto: wearechangesa.co.za

Un cercetator de renume mondial este convins ca specia umana va disparea de pe Pamant in urmatorii 100 de ani, dar si ca nimic nu ne mai poate salva.

Omul care a lansat acest scenariu apocaliptic, Frank Fenner, este o autoritate stiintifica si stie cateva lucruri despre supravietuire, fiind cel care a eradicat variola, noteaza Daily Mail.

Profesorul de 95 de ani de la Universitatea Nationala din Australia prezice ca omenirea va disparea in urmatorul secol. Si asta din cauza exploziei demografice si a consumatorismului fara limite.

Fenner a declarat in presa locala ca "Homo sapiens va disparea, probabil in urmatorii 100 de ani. Impreuna cu omul vor disparea si multe alte animale. Situatia este ireversibila. Este prea tarziu pentru masuri, chiar daca oamenii incearca ceva".

Potrivit lui Fenner, intrarea in era industriala a avut pentru planeta efectul Glaciatiunii sau al impactului cu o cometa.

Statisticile ONU din 2009 estimau ca populatia globului a ajuns la 6,8 miliarde. La finalul lui 2011, ea va depasi probabil 7 miliarde.

Fenner sustine ca unul dintre motivele disparitiei iminente a umanitatii este schimbarea climei. "Este abia inceputul, dar vedem deja schimbari climatice surprinzatoare. Oamenii vor avea soarta altor specii care au disparut in istorie".

Si Printul Charles este ingrijorat

Prognoza apocaliptica a lui Fenner si-a gasit un ecou in avertismentul printului Charles, care a anticipat saptamana trecuta "probleme monumentale, daca populatia globului va continua sa creasca intr-un ritm atat de rapid".

La fel de recent, profesorul Nicholas Boyle de la Universitatea Cambridge a vorbit despre anul fatidic 2014.

In 2006, mai scrie sursa citata, un alt academician, profesorul James Lovelock, a avertizat ca populatia globului va scadea la 500 de milioane in urmatorii 100 de ani, din cauza incalzirii globale.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....