Pamantul este plin de diamante: Cum ne influenteaza asta

Autor: PLAYTECH
Miercuri, 15 Noiembrie 2017, ora 21:46
8737 citiri
Pamantul este plin de diamante: Cum ne influenteaza asta

Se pare ca diamantele ar fi prezente intr-o cantitate mult mai mare decat se estimase pana acum in scoarta Pamantului. Evident, acest lucru influenteaza modul in care ar trebui sa intelegem structura Terrei, scriu cei de la Playtech.ro.

Studiile efectuate recent arata ca in scoarta terestra s-ar afla o multime de pietre pretioase, care au, insa, dimensiuni microscopice. Ipoteza a fost lansata de cercetatori ai Universitatii "John Hopkins", din Baltimore, SUA.

Pana de curand, specialistii credeau ca diamantele naturale se formau in doua moduri: ca urmare a oxidarii metanului sau ca reductie chimica a dioxidului de carbon din substantele lichide aflate in miscare. Cele doua tipuri de diamante au, astfel, forme geometrice diferite, care dau pietrelor pretioase o anumita valoare pe piata, scriu cei de la Playtech.

Cercetarile din ultima vreme demonstreaza ca diamantele se formeaza intr-un mod mult mai simplu, prin transportul constant al apei de la o formatiune de roca la alta. In acest sens, specialistii sustin ca diamantele sunt mult mai prezente in natura, ele putand fi intalnite mai des decat se credea pana acum.

Noua ipoteza referitoare la formarea diamantelor ar presupune un proces similar modurilor cunoscute pana acum. Astfel, se cunoaste faptul ca aceste formatiuni de carbon se constituie in conditii de presiune foarte mare, la temperaturi de aproximativ 900-1.000 grade Celsius. Astfel de cote se ating, in mod natural, doar in interiorul mantalei Pamantului, de unde diamantele sunt propulsate in atmosfera, in timpul eruptiilor vulcanice. Acest lucru nu inseamna, insa, ca valoroasele formatiuni de roca vor iesi la suprafata prea curand, tocmai pentru ca majoritatea vulcanilor de pe Terra sunt inactivi.

Citeste mai multe despre stiinta si tehnologie pe playtech.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#diamante scoarta pamant , #studii