Reintoarcerea din moarte este posibila, in limita unui prag de 8 ore

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 10:08
7784 citiri
Reintoarcerea din moarte este posibila, in limita unui prag de 8 ore
Foto: libredehumo.com

Dupa ce mor, oamenii pot reveni la viata, afirma un expert american in medicina. Sam Parnia, specialist cu experienta in ingrijirea pacientilor in stare critica, spune ca dovezile indica aceasta posibilitate.

El lucreaza la facultatea de medicina a universitatii americane Stony Brook si este directorul unui program de cercetare in domeniul resuscitarii, scrie MSNBC. In cartea lui, "Erasing Death: The Science That is Rewriting the Boundaries Between Life and Death", acesta scrie ca o persoana poate fi readusa la viata si dupa o perioada mai lunga de timp.

Acest lucru se poate intampla chiar daca se considera ca pacientul este in moarte clinica. Omul de stiinta a tras aceasta concluzie dupa 10 ani de studii. Astfel, potrivit acestuia, celulele nervoase pot functiona pana la opt ore dupa moarte.

Un exemplu de reintoarcere din moarte

In opinia sa, daca specialistii pot manipula aceste procese, inima ar putea fi repornita, iar pacientul poate fi readus la viata astfel. O experienta traita de o persoana din Houston, SUA, este graitoare. Mary Jo Rapini a suferit un anevrism cerebral in anul 2003 si a stat 3 zile la terapie intensiva.

Inima i s-a oprit, iar ea a simtit cum trece printr-un tunel, a carui caldura a invaluit-o. Apoi, potrivit marturisirii ei, a simtit o dragoste asa cum nu a mai primit niciodata, despre care ea crede ca a venit de la Dumnezeu. In cele din urma, pacienta a fost readusa la viata de personalul medical care o ingrijea.

Specialistul american spune ca exemplul ei este o dovada ca moartea nu este absoluta si poate fi un proces reversibil. El spune ca si-a stabilit ca scop readucerea oamenilor la viata, insa e nevoie de cercetari in privinta a aceea ce se intampla dupa moarte.

O tehnica ce poate fi folosita este scaderea temperaturii corpului pacientului. Exista riscul unor leziuni cerebrale, in acest caz, insa tehnica il poate readuce pe cel decedat la viata, spune Sam Parnia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#reintoarcere viata, #moarte reversibila, #moarte celule deces, #revenire viata Sam Parnia , #studii