Ziare.com

Semnal de alarma pentru femei: partenerii mai in varsta reduc durata vietii

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 22:54

   

Semnal de alarma pentru femei: partenerii mai in varsta reduc durata vietii
Multe femei sunt in cautarea unei legaturi cu barbati maturi si stabili. Si, de multe ori, se intampla ca doamnele sa gasesca perechea ideala tocmai in persoana unui barbat mai in varsta. Nu putine sunt cazurile in care diferenta de varsta dintre parteneri este apreciabila.

Majoritatea studiilor arata ca astfel de cupluri nu sunt mai putin solide fata de cele in care diferenta de varsta este insesizabila. Insa este ciudat ca ultimele analize in domeniu au relevat un rezultat surprinzator: un partener de sex masculin mai in varsta creeaza premisele unei morti timpurii a jumatatii feminine din cuplu, arata TeenProblem.

Rezultatele sunt categorice: convietuirea cu un partener mai in varsta reduce speranta de viata a femeilor. La aceasta constatare au ajuns cercetatorii de la Institutul pentru Cercetari Demografice Max Planck, din Germania.

Interesant este ca situatia inversa nu dauneaza, absolut deloc, partii masculine. Ba, din contra: cei care au partenere mult mai tinere decat ei, traiesc mai mult decat cei care au langa ei o femeie apropiata ca varsta.

Profesorii germani au descoperit ca riscul unei morti premature, pentru o femeie care un sot mai mare cu 7-9 ani, creste cu peste 10 la suta.

Daca diferenta de varsta este de 11-13 ani, procentul de risc creste la 20 la suta, iar in cazul diferentelor de varsta de 17 ani, riscul pentru femei sare de 30 la suta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3010 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor