Simturi despre care habar nu avem ca le detinem

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 23:31
4709 citiri
Simturi despre care habar nu avem ca le detinem

Fiecare incercare de a demonstra ca noi, oamenii, avem un al saselea simt, telepatia, s-a dovedit a nu duce nicaieri.

Poate ca nu detinem acest simt, insa avem altele, pe langa setul complet de cinci, pe care ori nu le folosim niciodata, ori despre a caror existenta nu avem habar.

Putem mirosi personalitati si emotii

Intr-o lume perfecta, nu am judeca pe cineva pana cand nu i-am cunoaste foarte bine personalitatea. Insa nu traim intr-o lume perfecta si uneori trebuie sa intelegem intentiile celui din fata noastra, un strain, in mai putin de o secunda.

Din fericire, evolutia ne-a dat tot felul de unelte sa facem asta, indiferent ca suntem sau nu constienti de acest lucru, remarca Cracked.

Adesea putem "simti" ceva legat de cate o persoana inainte ca aceasta sa deschida gura. Parte din aceste informatii vin de la nas, fiind vorba de semnale subconstiente. A devenit de notorietate studiul in care trei subiecti au fost rugati sa poarte in fiecare noapte acelasi tricou, fara a folosi sapun sau deodorant ori alt produs care sa le mascheze mirosul corporal pe parcursul cercetarii.

Tricourile au fost mirosite de un alt grup, care a fost pus sa "ghiceasca" ce personalitate are purtatorul fiecarui tricou, in ce masura se regasesc trasaturi precum dominator, nevrotic sau extravertit in personalitatea sa.

Incredibil, rata de acuratete a fost la fel de mare ca atunci cand voluntarii au fost pusi sa traga concluzii despre personalitatea cuiva privind inregistrari cu acesta. Mirosul corporal spune la fel de multe despre noi ca si limbajul pe care il folosim sau manierele.

Un alt studiu a presupus ca un grup de voluntari sa miroasa probele de sudoare recoltate de la cativa barbati care se antrenau pe banda de alergat si pe cele ale unor piloti. S-a observat ca, atunci cand s-a mirosit sudoarea provenind de la piloti, care probabil se confruntasera cu situatii ce au presupus ceva adrenalina, in creierul subiectilor care adulmecau probele s-au activat zone asociate cu frica.

Cercetatorii merg chiar mai departe, afirmand ca mirosul individual nu are pereche, e unic, e practic o amprenta, motiv pentru care ar servi ca alternativa la analiza ADN.

Unii dintre noi putem vedea culori imposibile

Iata o provocare pentru tine: incearca sa-ti imaginezi o culoare noua. Una pe care nu ai mai vazut-o pana acum. Nu poti, asa-i? Probabil crezi ca asta se intampla din cauza ca deja ai vazut toate culorile. Pregateste-te sa fii uimit. Lucrurile nu stau deloc asa - exista o gramada de culori, doar ca nu avem abilitatea de a le vedea.

Exista persoane care s-au nascut insa cu capacitatea de a vedea si alte culori, tetracromatii. Daca un om fara astfel de talente vede circa un milion de culori, un tetracromat (care nu poate fi decat o femeie) va vedea 100 de milioane de culori. Si uite asa o ora de desen ar putea deveni mai dificila decat una de matematica.

Femeile aflate la ovulatie simt serpii imediat. Au si radar pentru homosexuali

Luna de luna, femeile trec printr-un carusel emotional, gratie capacitatii lor de a face copii intr-o zi. Insa se mai intampla ceva in momentul de fertilitate maxima din luna: femeile pot simti imediat serpii. La fel si pe homosexuali.

Teoria cu serpii a fost demonstrata de mai multe studii, iar cercetatorii cred ca femeile pur si simplu au primit un ajutor de la natura, in cursul evolutiei, ele detectand pericolul mai repede si mai usor cand sunt gata sa se reproduca.

Un alt studiu a aratat ca atunci cand femeile vad fotografii cu chipurile unor barbati, cele aflate in cea mai fertila perioada a lunii ii deosebesc imediat pe gay din multime. Semn ca nu e deloc vorba de o coincidenta, femeile nu reusesc insa sa le detecteze si pe lesbiene.

Se crede ca acest talent a fost castigat de asemeni in cursul evolutiei, astfel incat femeile pregatite sa-si intemeieze o familie sa nu-si piarda timpul cu un barbat care sa le paraseasca intr-o zi pentru fratele lor.

Talentul este exclusiv al femeilor. Insa barbatii au si ei un talent...

Barbatii simt femeile aflate la ovulatie

Cand o femeie este la ovulatie, exista schimbari abia perceptibile in ceea ce priveste vocea, mirosul si tonul pielii, pe care barbatii le inregistreaza, fara a fi insa constienti de asta.

Pentru a verifica ipoteza, 123 de barbati au fost supusi unui test, alaturi de cinci femei, aflate in momente diferite ale menstruatiei. Fiecare a intrat intr-o incapere cu o femeie, li s-a inmanat o poza in care un copil dadea altuia o jucarie, si au fost pusi sa descrie situatia, intai femeia, apoi barbatul.

S-a observat ca atunci cand un barbat se afla cu femeia in cea mai fertila parte a lunii, el depunea mai mult efort cand povestea, incercand, chiar inconstient, sa o impresioneze. In situatiile in care era cu o femeie ce nu se afla in cea mai fertila perioada a lunii, barbatul tindea sa povesteasca folosind cuvintele acesteia, semn ca era mai lenes, punea mai putin efort in a se achita de sarcina.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#oameni simturi incredibile, #simturi uimitoare oameni, #oameni al saselea simt, #barbati femei ovulatie , #studii