Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Telefonul mobil, televizorul si cancerul

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 01:48
4175 citiri
Telefonul mobil, televizorul si cancerul
Foto: geminilion.blogspot.com

Inca de la aparitia telefoanelor mobile, s-a vorbit de o legatura directa intre folosirea acestei tehnologii si aparitia unor forme de cancer.

Studiile recente arata ca nu exista nicio legatura intre folosirea telefonului mobil si aparitia cancerului, informeaza revista Scientific American.

Exista si oameni de stiinta sceptici in aceasta privinta. Faptul ca inca nu exista dovezile necesare care sa demonstreze o legatura directa nu demonstreaza ca utilizarea mobilelor este total inofensiva, afirma ei.

Daca s-ar dovedi ca telefonul mobil are un impact semnificativ asupra sanatatii oamenilor, atunci trebuie sa epuizam toate caile posibile de cercetare. In caz contrar, impactul la nivel global asupra sanatatii oamenilor va fi unul urias si nu trebuie sa ne asumam riscul acestei ignorante.

Un principiu de care ei se agata este acela ca exista chiar si o posibilitate foarte mica a legaturii dintre telefonul mobil si cancer. Astfel, din aceasta perspectiva, este resposabilitatea celor care nu sunt ingrijorati sa demonstreze ca posibilitatea aparitiei cancerului din aceasta cauza nu este reala.

Principiile fizicii spun ca este imposibil ca telefonul mobil sa cauzeze cancerul. Ramane de investigat posibilitatea aparitiei acestei boli pe termen lung. Energia emisa de telefoanele mobile nu este destul de puternica pentru a rupe legaturile moleculare din interiorul celulelor.

Alte forme de radiatie electromagnetica pot face, insa, acest lucru: razele X, cele gamma, precum si radiatia ultravioleta. Ele pot genera mutatii care sa conduca la forme de cancer.

Nu trebuie sa ne ingrijoram nici in in privinta undelor emise de televizoare, cuptoare cu microunde si nici in privinta celor emise de aparatul radio.

Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
ISJ Bacău a demarat verificări la Liceului Tehnologic din Răchitoasa, după ce într-o şcoală generală care aparţine de acest liceu a fost filmat un incident aparent violent în care sunt...
CTP e revoltat și dezamăgit: "Dimineața știu că mă așteaptă mizeria umană și crima zilei"
CTP e revoltat și dezamăgit: "Dimineața știu că mă așteaptă mizeria umană și crima zilei"
Cristian Tudor Popescu este dezamăgit și revoltat de ceea ce se întâmplă în România, despre care spune că a devenit un loc plin de violență și cruzime. Sub titlul "România în...
#telefon mobil, #cancer, #televizor, #cuptor microunde, #unde radio, #gamma, #ultraviolete, #raze X , #studii